Sport

Capitala, sub asediul Peluzei Sud Craiova înainte de meciul cu Rapid. Scandări xenofobe și rasiste ale ultrașilor la Gara de Nord

Peluza Sud 1997 Craiova și-a făcut simțită prezența în Gara de Nord din București înainte de meciul cu Rapid. Din nou scandări xenofobe și rasiste.
10.02.2023 | 18:42
Capitala sub asediul Peluzei Sud Craiova inainte de meciul cu Rapid Scandari xenofobe si rasiste ale ultrasilor la Gara de Nord
400 de ultrași din Peluza Sud 1997 vor fi prezenți la derby-ul din Giulești. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT

Șefii galeriei Rapidului i-au ironizat pe ultrașii olteni înainte de meciul din Giulești, însă galeria lui FC U Craiova 1948 s-a mobilizat în mod special pentru acest meci, chiar dacă au ajuns în număr de doar 400 la București.

Peluza Sud 1997, scandări xenofobe și rasiste de cum au ajuns în București

În jur de 400 de suporteri au plecat cu trenul din Craiova la ora 13:00 și au ajuns în Gara de Nord din Capitală la ora 17:42, cu 15 minute întârziere.

ADVERTISEMENT

Imediat cum au sosit, ultrașii olteni și-au făcut simțită prezența și au început cu scandări rasiste și xenofobe, așa cum obișnuiesc la fiecare partidă din SuperLiga.

Astfel, există riscul ca partida din Giulești să fie de asemenea oprită, la fel cum s-a întâmplat și la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Galeriei lui FC U Craiova 1948 li se vor alătura și alți suporteri din București și din alte orașe, iar deplasarea spre stadionul Giulești s-a făcut pe jos, sub escorta Jandarmeriei Române.

Peluza Sud Craiova 1997, în drum spre stadionul Giulești de la Gara de Nord
Peluza Sud Craiova 1997 în drum spre stadionul Giulești de la Gara de Nord. Sursă foto: gsp.ro.

O parte a galeriei a refuzat să mai facă deplasarea în Giulești

Ultrașii de la Peluza Sud 1997 au primit în jur de 700 de bilete pentru meciul cu Rapid, însă în jur de 300 de fani au decis să nu mai facă deplasarea la București, a anunțat gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Se pare că o parte dintre suporteri sunt nemulțumiți de ceea ce s-a întâmplat la Sfântu Gheorghe și faptul că echipa va pierde la „masa verde”, însă războiul împotriva patronului va continua.

Adrian Mititelu nu este însă interesat de scindarea galeriei care îl contestă necontenit: „Nu știu dacă e vreo scindare în galerie și nu mă interesează. Eu nu mai cred tot ce apare. Hai să nu ne abatem de la obiectul de activitate. Clubul de fotbal contează cel mai mult. Scindarea anumitor galerii e o chestiune secundară”, a declarat patronul lui FC U Craiova 1948, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Gigi Corsicanu, ironii la adresa ultrașilor de la Peluza Sud 1997: „Ce haos pot să facă 300 de suporteri din Craiova în Giulești?!”

Galeria Rapidului și ce a lui FC U Craiova 1948 au polițe de plătit după meciul de la Târgu-Jiu, iar Gigi Corsicanu a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că „giuleștenii” nu au facilitat în niciun fel prezența ultrașilor olteni în Giulești.

„Am văzut că s-au făcut fel și fel de speculații, că au vorbit suporterii Craiovei cu noi. Noi nu avem puterea să impunem dacă intră sau nu intră suporterii olteni. Nici măcar Jandarmeria sau organele abilitate ale statului, nu pot interzice unor oameni liberi să intre undeva.

Deci noi dacă i-am oprit să intre, trebuie să avem o bază legală. Dar nu avem! E dreptul celor de la Craiova dacă nu au interdicție. E simplu și logic, nu?

Ce haos ar putea să facă în Giulești după părerea dumneavoastră? Ce haos pot să facă 300 de suporteri din Craiova în Giulești?! Decât să scandeze ceva, dar nu prea se aud în Giulești! Nu prea au cum să se audă”.

ADVERTISEMENT