Life

Care a fost bancul preferat al lui Nicolae Ceaușescu. Râdea cu lacrimi de fiecare dată când îl auzea, chiar dacă era despre el

Bancul preferat al lui Nicolae Ceaușescu. Dictatorul râdea în hohote de fiecare dată când îl auzea, deși era despre el.
21.04.2023 | 19:35
Care a fost bancul preferat al lui Nicolae Ceausescu Radea cu lacrimi de fiecare data cand il auzea chiar daca era despre el
Care a fost bancul preferat al lui Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: Rador
ADVERTISEMENT

Bancul preferat al lui Nicolae Ceaușescu îl amuza foarte tare pe dictator, chiar dacă era despre el. Fostul președinte râdea cu poftă de fiecare dată când îl auzea.

Care era bancul preferat al lui Nicolae Ceaușescu

Deși era văzut ca un dictator de temut, cei care l-au cunoscut pe Nicolae Ceaușescu știau că fostului președinte îi plăcea să se distreze. Acestea avea chiar și un banc preferat, care era despre el, însă acest lucru nu îl deranja.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir i-a spus acest banc lui Nicolae Ceaușescu, iar acesta se amuza de fiecare dată când îl auzea. Fostului președinte îi plăceau foarte mult glumele și mergea adesea la evenimente sociale.

“Pe o navă s-au întâlnit Kennedy, Hrușciov și Ceaușescu. Și, mâncând ei, au zis ‘Să vedem care-i cea mai curajoasa nație din lume!’ Keneddy a spus: ‘John, aruncă-te în Ocean, ia cuțitașul meu și să-mi scoți un rechin pe punte!’. John s-a aruncat în ocean, pac, pac, pac, scoate doi rechini pe punte, iese fără o mana.

ADVERTISEMENT

Hrușciov spune: ‘Aliosa, ia aruncă-te tu în Ocean, ia lama asta și să-mi scoți trei rechini!’ Poc, poc, poc, scoate trei rechini pe punte, iese fară două picioare și fără o mână. Toată lumea: ‘O, ce curaj, ce curaj!’.

Vine Ceaușescu după ce mai trage o țuică. ‘Băi, Mitică, ia aruncă-te în Ocean, ia lingura asta, vezi daca scoți vreun peștișor să nu ne facem de râs cu americanii și rușii!’. La care ăla zice: ‘Intră, ba, dumneata!, nu vezi că-i apa rece?!’. Toață asistența: ‘O, ce curaj, ce curaj!’”, este bancul la care Ceaușescu râdea în hohote, notează redacția.ro.

ADVERTISEMENT

Deși toată lumea se aștepta ca Dumitru Dragomir să aibă probleme după ce a spus un asemenea banc, nu s-a întâmplat așa. Nu doar că nu a pățit nimic, însă toți cei care au auzit bancul, în special Nicolae Ceaușescu, s-au amuzat teribil și l-au și răsplătit.

“Cu toții s-au prăpădit de râs, în special Nicolae Ceaușescu. Râdeau de se tăvăleau pe jos. Toată lumea zicea că-ți face, că-ți drege. Tot ce-au vânat mi-au dat mie. Mi-au umplut portbagajul cu prepelițe”, a povestit Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

Cântărețul cu care Nicolae Ceaușescu avea o relație specială

Nicolae Ceaușescu a avut o relație specială cu un cântăreț foarte apreciat. Este vorba despre Gică Petrescu, care era numit chiar “omul de casă” al dictatorului.

Spre deosebire de alți artiști constrânși de regim sau chiar pedepsiți, Gică Petrescu putea cânta orice își dorea. În plus, a fost unul dintre puținii cântăreți care au ajuns să stea în fața liderului comunist.

Gică Petrescu era invitat chiar și la revelioanele lui Nicolae Ceaușescu, dar și la zilele de naștere ale dictatorului. Artistul își permitea să fie foarte sincer cu fostul președinte, după cum a povestit Elena Merișoreanu.

ADVERTISEMENT