News
notix pixel id

Care e starea de sănătate a ÎPS Pimen. Anunț de ultimă oră al Bisericii Ortodoxe

28.04.2020 | 23:02
Care e starea de sănătate a ÎPS Pimen. Anunț de ultimă oră al Bisericii Ortodoxe
De unde a luat ÎPS Pimen noul coronavirus: "Din piață, în timp ce cumpăra o legătură de sparanghel de la un neamț venit la muncă în România" Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Starea de sănătate a ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, cel care a fost transferat cu elicopterul de la Spitalul de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, la Institutul ”Matei Balș” din București, este una mult mai bună.

Care e starea de sănătate a ÎPS Pimen. Anunț de ultimă oră al Bisericii Ortodoxe

Depistat pozitiv cu coronavirus în urmă cu mai bine de o săptămână, ÎPS Pimen a fost adus de urgență pe cale aeriană în Capitală, acolo unde a fost internat la ”Matei Balș”.

Deși boala avea o formă ”medie”, din cauza vârstei sale înaintate, 90 de ani, s-a considerat mult mai util un tratament în București.

ADVERTISEMENT

Între timp, de la spitalul din Capitală vin vești bune. Starea generală de sănătate a ÎPS Pimen s-a ameliorat simțitor, a anunțat, marți, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

”Conform informării transmise astăzi de echipa medicală sub îngrijirea căreia se află ÎPS Pimen, starea sa generală de sănătate s-a ameliorat simțitor”, a transmis marţi, oficialul Bisericii Ortodoxe Române prin intermediul Basilica.ro.

ADVERTISEMENT

Patriarhia Română transmite mulțumiri cadrelor medicale de la ”Matei Balș”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, transmite apreciere şi recunoștință, în numele Patriarhiei Române, pentru personalul medical şi conducerea Spitalului Matei Balş din Capitală.

”Patriarhia Română mulțumește medicilor și conducerii Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș pentru eforturile și implicarea manifestate în tratarea tuturor pacienților aflați acolo sub o atentă, profesionistă îngrijire”, a afirmat acesta.

ADVERTISEMENT

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor se află internat de luni, 20 aprilie, la Spitalul Matei Balş din Bucureşti, din cauza infectării cu noul coronavirus. Pe data de 19 aprilie, Grupul de Comunicare Strategică a confirmat faptul că ÎPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, a fost depistat pozitiv la testul Covid19.

Presa locală a scris că preotul s-a simțiti rău încă din Joia Mare. Cu toate acestea, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a oficiat slujba Învierii lui Iisus Hristos pe data de 18 aprilie, la Mănăstirea ”Sf. Ioan cel Nou” din centrul orașului Suceava.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri