News

Care este averea lui Vladimir Putin. Surprinzătoarea sumă strânsă de liderul de la Moscova

Comisia Electorală a Rusiei a publicat informații amănunțite privind averea lui Vladimir Putin. Liderul de la Moscova este, teoretic, un președinte sărac.
30.01.2024 | 21:18
Care este averea lui Vladimir Putin Surprinzatoarea suma stransa de liderul de la Moscova
Vladimir Putin și-a făcut publică averea. Surprize uriașe în conturile președintelui Rusiei. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În contextul alegerilor prezidențiale din Rusia, care au loc în martie 2024, Comisia Electorală Centrală din acest stat a anunțat care este averea lui Vladimir Putin. Pe hârtie, dictatorul de la Moscova nu se poate lăuda cu sume impresionante.

Vladimir Putin și-a făcut publică averea. Surprize uriașe în conturile președintelui Rusiei

De-a lungul anilor, în presa internațională s-a scris despre faptul că Vladimir Putin ar fi printre cei mai bogați oameni ai planetei. Despre liderul de la Kremlin s-a spus că ar avea în conturi sute de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Teoretic, Moscova anunță că președintele său nu ar fi nici pe departe atât de bogat. Un document publicat marți, 30 ianuarie, de Comisia Electorală Centrală (CEC) a Rusiei, i-a lăsat pe mulți cu gura căscată.

Oficial, Vladimir Putin a strâns 67,6 milioane de ruble (circa 694.421 de euro) în ultimii șase ani. Acest venit declarat de liderul rus provine din salariul său, titluri și depozite bancare, pensii militare și civile, precum și venituri din vânzări de proprietăți, notează site-ul HLN.

ADVERTISEMENT

Din declarația de avere mai reiese că Putin deține un apartament în Sankt Petersburg. Acesta are o suprafață de 77 de metri pătrați. Garajul său nu impresionează, fiind unul de 18 metri pătrați. Actualul și, mai mult ca sigur, viitorul președinte, a mai spus că deține două mașini GAZ M1 și o Niva, precum și o remorcă Skif.

De asemenea, președintele rus a mai declarat economii de 54,5 milioane de ruble (559.663 euro). Ele ar fi în 10 conturi bancare rusești. Președintele rus ar mai avea 230 de acțiuni la Banca Sankt Petersburg, în valoare de 280,49 ruble (2,88 euro) fiecare.

ADVERTISEMENT

Câți bani are, de fapt, Vladimir Putin. S-a scris că ar fi cel mai bogat om din lume, cu o avere de sute de miliarde

Pe hârtie, așa cum a devenit deja un lucru banal, dictatorul Rusiei are o avere modestă. Există voci care spun că Putin i-ar întrece pe toți oligarhii ruși, alții că ar fi cel mai bogat om din lume.

În 2017, Market Watch scria că Vladimir Putin ar putea avea o avere de până la 200 miliarde de dolari. La acea vreme suma era mult peste cea de 86,5 miliarde de dolari a lui Bill Gates, lider în topul Forbes al miliardarilor.

ADVERTISEMENT

În 2021, dizidentul Alexei Navalnîi a dezvăluit că Putin deține un imens palat pe un domeniu de 7.000 de hectare la malul Mării Negre. Valoarea proprietății ar trece de un miliard de euro.

ADVERTISEMENT