News

Care este cauza morții baschetbalistei Alessia Maria. Tânăra s-a stins în somn chiar în ziua când a împlinit 18 ani

Familia, prietenii și apropiații Alessiei Maria Raiciu au aflat recent care a fost cauza decesului tinerei baschetbaliste care s-a stins în urmă cu doar trei zile.
17.08.2022 | 07:12
Care este cauza mortii baschetbalistei Alessia Maria Tanara sa stins in somn chiar in ziua cand a implinit 18 ani
S-a aflat care este cauza morții baschetbalistei Alessia Maria. Foto: facebook.com/alessia.raiciu - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Amintim că Alessia Maria Raiciu era o mare speranță a baschetului din România și a murit în ziua în care a împlinit 18 ani. În scurta ei carieră, Alessia a jucat și pentru CS Olimpia Bucureşti sau Agronomia Bucureşti.

Aleesia Maria s-a stins prea devreme

Alessia atrăsese atenția specialiștilor din baschet și obținuse mai multe medalii la campionatele de juniori. De asemenea, deși era tânără, ea avea prezențe în Liga Națională de Baschet Feminin.

ADVERTISEMENT

Conform primelor informații, sportiva nu avea probleme majore de sănătate și ar fi decedat în somn. Recent, medicii legiști au dezvăluit care este cauza pentru care Alessia Maria Raiciu a murit la doar 18 ani.

Potrivit Antena 3, baschetbalista s-ar fi stins din cauza unui edem pulmonar acut (EPA). În ceea ce privește cauza care l-a declanșat, încă se așteaptă rezultatele examenului de anatomo patologie și al celui toxicologic.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, EPA este o afecțiune caracterizată de acumularea de fluide la nivelul alveolelor pulmonare. Mai departe, respirația este îngreunată respirația prin alterarea schimburilor gazoase la nivelul membranei alveo-pulmonare și astfel scade saturația oxigenului în sângele periferic.

Ce a spus medicul Tudor Ciuhodaru

Medicii legiști susțin că, în general, edemul pulmonar are la bază o afecțiune cardiac (n.r.) edem pulmonar acut cardiogen. ”Este o moarte suspectă, fără discuție, mai ales și dramatică cu efecte covârșitoare și pentru familie și pentru echipă și pentru staful medical ce a evaluat acest sportiv de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

Dar pe de altă parte, este clar că va mai trebui să mai așteptăm rezultatele finale de la examenul de medicină legală.

Pentru că edemul pulmonar acum este o realitate anatomopatologică descrisă în momentul când se face necropsia, dar cauza exactă și factorii precipitanți încă nu-i avem.

ADVERTISEMENT

E nevoie de examenul histopatologic, dar nu pot fi excluse și alte cauze. De aici pot fi încriminate infecțiile și anumite medicamente”, a declarat Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență. Alessia Maria făcea parte din lotul naţionaei U 18 și era legitimată la CS Olimpia București.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: