Life

Care este cea mai modestă Familie Regală din lume și ce avere are. Prințul moștenitor și Prințesa învățau la o școală publică

Dacă Familia Regală din Marea Britanie este cunoscută la nivel mondial, iată că mai există și o altă astfel de familie, tot în Europa, însă cu mult mai modestă.
08.02.2023 | 15:32
Care este cea mai modesta Familie Regala din lume si ce avere are Printul mostenitor si Printesa invatau la o scoala publica
Familia Regală a Norvegiei, una dintre cele mai modeste din lume. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Familia Regală britanică ajunge să cheltuie anual, în jur de 500 de milioane de dolari pentru a întreține cele 26 de conace de lux și nu numai, conform informațiilor relatate până acum de presa de peste hotare. Alte familii regale în schimb, sunt mult mai practice.

Ce avere are Familia Regală a Norvegiei

Acesta este cazul Familiei Regale a Norvegiei, care trăiește modest și a avut grijă ca și membrii ei să aibă un trai cu mult mai normal, dacă ar fi să facem o comparație cu Familia Regală din Marea Britanie. Astfel, Familia Regală din Norvegia deține doar nouă case și nu, nu este vorba de conace, iar întreținere lor costă aproape 7 milioane de dolari pe an.

ADVERTISEMENT

Familia Regală a Norvegiei este considerată drept cea mai modestă din Europa, iar Prințul moștenitor, dar și Prințesa au urmat la rândul lor exemplul părinților. Cine sunt deci membrii Familiei Regale din Norvegia? Regele Harald al Norvegiei are 85 de ani și a  locul al doilea la Campionatele Mondiale de navigație de la Toronto la 79 de ani.

De asemenea, pe când a aniversat 80 de ani, Regele Norvegiei a plecat într-o vacanță de surfing alături de familia sa. Soția sa este Sonja, aceștia locuind la Palatul Regal din Oslo. Regele și Regina Norvegiei au împreună doi copii, un băiat și o fată. Este vorba despre prințul moștenitor Haakon și Prințesa Märtha Louis, care este mai în vârstă decât fratele ei.

ADVERTISEMENT

Iar cei doi copii au știut de mici ce înseamnă simplitatea și normalitatea. Mai exact, atât prințul moștenitor Haakon, cât și prințesa Märtha Louise au urmat școlile publice la fel ca toți ceilalți copii, tânărul mergând chiar și cu autobuzul la cursuri, chiar dacă este membru al Familiei Regale.

Ce avere are Familia Regală a Norvegiei în comparație cu altele? Este vorba despre 30 de milioane de dolari, iar conform presei internaționale, menținerea monarhiei ar reduce statul cu 72,3 milioane de dolari pe an. În această sumă este inclusă securitatea personală și cheltuielile casei regale oficiale.

ADVERTISEMENT

Moștenitorii Familiei Regale a Norvegiei merg cu autobuzul

Dacă stăm să ne uităm în alte părți ale globului, sumele sunt astronomice. În Marea Britanie spre exemplu vorbim despre 500 de milioane de dolari, iar la Monaco despre 1 miliard de dolari. Cea mai ”costisitoare” Familie Regală este cea din Arabia Saudită cu 1,4 trilioane de dolari.

În ceea ce privește proprietățile pe care Familia Regală a Norvegiei le deține, este vorba despre nouă locații private, care sunt de-a dreptul fabuloase. Una dintre ele este chiar Palatul regal din Oslo. Pe listă mai ave o cabană de schi, dar și o fermă situată în Bygdøy. De asemenea, Familia Regală mai deține și o casă privată de vacanță pentru rege și regină.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că prințul moștenitor Haakon este căsătorit cu prințesa moștenitoare Mette-Marit, iar rândul lor, aceștia au doi copii, o fetiță, pe prințesa Ingrid Alexandra, dar și un băiețel, prințul Sverre Magnus.

La fel ca și părinții lor, dar și ca bunicii, prințesa Ingrid a urmat o școală publică. De cealaltă parte, prințul moștenitor a studiat la Oslo Katedralskole înainte de facultate, iar pentru aceștia, transportul public nu este deloc o problemă. Nu de puține ori, membrii familiei Regale din Norvegia, o țară care altfel este și destul de scumpă, ajung să fie văzuți fie într-un autobuz, fie pe jos.

ADVERTISEMENT