Life

Ciorbă de burtă prefiartă. Rețeta care o să impresioneze pe toată lumea

Ciorba de burtă prefiartă, cum se prepară. De ce ingrediente ai nevoie pentru un preparat românesc. Iese gustos și delicios
15.02.2023 | 09:00
Ciorba de burta prefiarta Reteta care o sa impresioneze pe toata lumea
Rețetă ciorbă de burta prefiartă. Sursa foto: Pinterest/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețeta pentru ciorbă de burtă prefiartă. Acest fel de mâncare este unul dintre cele mai apreciate de la noi din țară și nu este foarte greu de preparat. Important e să ții cont de lista de ingrediente și să urmezi fiecare pas cu atenție pentru a obține rezultatul dorit.

Ciorbă de burtă prefiartă. Lista de ingrediente

În România există numeroase feluri de mâncare apreciate chiar și de turiștii străini, cum ar fi micii, drobul, ciorba de fasole în pâine sau cozonacul. Printre ele se numără și ciorba de burtă, care se regăsește în meniurile celor mai multe restaurante de la noi din țară.

ADVERTISEMENT

Ciorba de burtă poate fi preparată chiar la tine acasă. O poți face la fel de bună ca la restaurant, dar este important să ții cont de toți pașii recomandați de bucătari dacă vrei să-ți iasă ca la carte. Acest fel de mâncare are un gust delicios, motiv pentru care mulți români îl preferă.

Această ciorbă nu este dificil de preparat, însă trebuie să respecți cantitățile și modul de preparare dacă îți dorești un rezultat pe măsură. Consultă lista cu ingrediente, dar și pașii de urmat pentru a prepara ciorba de burtă.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru ciorba de burtă prefiartă

  • 4 l de apă
  • 1 kg de burtă prefiartă
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • 2 morcovi
  • o rădăcina de țelină
  • un pătrunjel
  • o ceapă întreagă
  • 2-3 gogoșari din oțet
  • 2 linguri de oțet
  • 2 gălbenușuri
  • 850 g smântână
  • sare
  • piper
  • 2 căpățâni de usturoi
  • ulei

Modul de preparare

În apă se pun la fiert un morcov, rădăcina de pătrunjel, țelina – toate date pe răzătoare –, ceapa tăiată julien, precum și câteva foi de dafin și boabe de piper. În cazul în care ai un os de vită sau port, se sparge și se pune la fiert în oală, împreună cu legumele.

ADVERTISEMENT

Totul se lasă să fiarbă bine, la foc potrivit. După ce a fiert, supa de legume se strecoară și se pune deoparte. După aceea, burta prefiartă se fierbe bine în două ape și se freacă bine în mâini, astfel încât să-i dispară tot mirosul. Poți pune și o cantitate mică de oțet în prima apă în care o fierbi. Esti foarte aproape de o ciorbă de burtă prefiartă delicioasă.

Supa pe care ai obținut-o din legume se pune într-o oală mare, după care se adaugă burta prefiartă. Dacă burta e întreagă, atunci trebuie tăiată fâșii, cât degetul mic. Se pisează usturoiul și se amestecă cu smântână, sare, piper și cu gălbenușurile de ou.

ADVERTISEMENT

Zeama din oală se ia și se amestecă într-un recipient mare, alături de mujdeiul obținut din smântână, usturoi și ou. Se adaugă și cele două linguri de oțet. Dressing-ul obținut se încorporează în ciorba de burtă. Trebuie adăugat puțin câte puțin, pentru a nu se tăia, potrivit retete-mancare.com.

Dressing-ul trebuie adăugat spre final, atunci când burta este aproape fiartă. Morcovul rămas se dă pe răzătoare, după care se călește în 100 ml ulei. Vei ști că e gata atunci când uleiul prinde culoarea portocalie a morcovului. Dacă vrei, poți folosi morcov și ardei gras.

Uleiul obținut după călirea morcovului se strecoară, iar la final se pune peste ciorba de burtă prefiartă pentru a-i oferi culoare. Ciorba se consumă fierbinte, cu cubulețe de gogoșari acri, alături de un ardei iute. Poftă bună!

ADVERTISEMENT