Life

Care este, de fapt, leguma vedetă pentru femeile de peste 40 de ani. E recomandată și de Carmen Brumă

Ce legumă este perfectă pentru toate doamnele trecute de vârsta de 40 de ani. Carmen Brumă o propune tuturor internauților.
01.03.2024 | 23:05
Care este de fapt leguma vedeta pentru femeile de peste 40 de ani E recomandata si de Carmen Bruma
Ce legumă este perfectă pentru toate doamnele trecute de vârsta de 40 de ani. Carmen Brumă o propune tuturor internauților. Sursa foto: Facebook / freepik.com. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este, de fapt, leguma vedetă pentru femeile de peste 40 de ani. E recomandată și de Carmen Brumă. Iubita lui Mircea Badea vorbește despre beneficiile pe care le are asupra organismului uman datorită proprietăților sale.

Ce legumă este perfectă pentru toate doamnele trecute de vârsta de 40 de ani. Carmen Brumă o propune tuturor internauților

Ce legumă este perfectă pentru toate doamnele trecute de vârsta de 40 de ani. Carmen Brumă o propune tuturor internauților. Frumoasa nutriționistă are foarte multe sfaturi pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată.

ADVERTISEMENT

Vedeta recomandă femeilor care sunt în pragul menopauzei să țină cont de alimentele pe care le consumă. Mai exact, este vorba de o plantă aromatică și medicinală folosită din cele mai vechi timpuri, foarte versatilă și delicioasă.

Se numește fenicul și tratează diverse probleme digestive. De asemenea, leguma este o alegere excelentă datorită conținutului său bogat în fibre și nutrienți esențiali. În plus, mai conține mangan, magneziu, calciu, fier, dar și fibre alimentare, vitamine și antioxidanți.

ADVERTISEMENT

Iubita lui Mircea Badea spune că orice femeie aflată în perioada de premenopauză sau perimenopauză trebuie să consume cât mai multe fibre. Cantitatea zilnică este de 500-600 de grame de legume și fructe, pentru a exista diversitate.

Mai mult decât atât, fibrele au rolul de a combate balonarea, unul din cele mai neplăcute fenomene cu care se confruntă femeile trecute de 40 de ani. Frumoasa șatenă servește feniculul în salata cu ficăței de pui preparați la cuptor.

ADVERTISEMENT

„Are conținut foarte bun de magneziu, potasiu și vitamina K, o vitamină foarte importantă pentru sănătatea oaselor, subiect sensibil în cazul femeilor când se apropie menopauza”, a declarat Carmen Brumă, conform romaniatv.ro.

Fenicul
Feniculul, ideal pentru femeile peste 40 de ani. Sursa foto: freepik.com

Care sunt beneficiile pe care le are feniculul

Feniculul ajută femeile care vor să slăbească pentru că are rolul de a reduce apetitul. De asemenea, leguma recomandată de Carmen Brumă poate combate cancerul, mulțumită compușilor puternici din compoziția sa.

ADVERTISEMENT

Aceștia ajută la protejarea împotriva bolilor cronice. În plus, studiile au demonstrat că anetolul, unul dintre principalii compuși activi din semințele de fenicul, prezintă proprietăți de combatere a mai multe tipuri de cancer.

Totodată, anetolul a suprimat creșterea celulelor și a indus apoptoza (moartea celulară programată), în celulele cancerului de sân uman. Cercetarea a mai observat că extractul de fenicul a oprit răspândirea celulelor cancerului de sân uman și a indus moartea celulelor canceroase.

Feniculul echilibrează pH-ul la nivelul stomacului și reduce hiperaciditatea. Leguma mai este benefică și pentru sănătatea oculară pentru că antioxidanții din compoziția plantei ajută la reducerea inflamațiilor care stau la baza degenerescenței maculare.

Seleniul găsit în această legumă vedetă stimulează producția de celulele T „ucigașe” și modelează sistemul imunitar în alte feluri. Pentru că are vitamina B6 ajută la descompunerea carbohidraților și proteinelor în glucoză și aminoacizi.

În plus, feniculul poate îmbunătăți capacitatea organismului de a absorbi fierul. În aceeași notă, specialiștii mai transmit că estrogenul apar în mod natural în această plantă, care joacă un rol central în reglarea ciclului la femei. Mai poate stimula și fertilitatea.

ADVERTISEMENT