Life

Care este diferența dintre brad și molid. Mulți români nu știu și sunt păcăliți când își cumpără pomul de Crăciun

Lista diferențelor dintre brad și molid. La ce trebuie să fii atent, de fapt, atunci când optezi să cumperi fie pe unul, fie pe altul
06.12.2023 | 08:39
Care este diferenta dintre brad si molid Multi romani nu stiu si sunt pacaliti cand isi cumpara pomul de Craciun
La ce trebuie să fii atent pentru a face diferența dintre brad și molid Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Nu multă lume știe să facă diferența dintre brad și molid. Cei doi arbori seamănă foarte mult și nu este de mirare că în perioada sărbătorilor se produc multe confuzii. Și, totuși, există unele diferențe între ei.

În lume, există 50 de specii de brad și 50 de specii de molid

Cu siguranță, te-ai întrebat, măcar o dată care este diferența dintre brad și molid. Deși aparent asemănătoare, cele două conifere sunt mult mai diferite decât te așteptai. Tocmai de aceea, există câteva aspecte de care trebuie să ții cont atunci când îi alegi în perioada sărbătorilor.

ADVERTISEMENT

Deși mai sunt 19 zile până la Crăciun, majoritatea românilor au împodobit, deja, bradul. Sau, cel puțin, așa cred o mare parte dintre ei, că au brad în casă.

În această perioadă, comercianții profită de faptul că nu mulți fac diferența dintre brad și molid. Drept urmare, multe persoane se trezesc că au decorat molidul de Crăciun și nu tradiționalul brad.

ADVERTISEMENT

La prima vedere, nu există nicio diferență între brad și molid. Cei doi seamănă foarte mult și, împreună cu pinul fac parte din clasa coniferelor.

De departe, cea mai mare asemănare dintre brad și molid este dată de faptul că rămân verzi tot timpului anului. Frunzele lor seamănă cu niște ace și ambii produc conuri lemnoase. Însă, aceasta este singura lor asemănare.

ADVERTISEMENT

Diferențele pe care nu mulți le sesizează între cele două conifere

Lista de diferențe este una foarte lungă. De exemplu, în cazul bradului, acele sunt dispuse diferit față de cele ale molidului. Acele măsoară în jur de 2 centimentri și sunt destul de moi la atingere. În contract, acele molidului sunt mult mai dure și mai înțepătoare.

Tot acele bradului sunt cele care au pe partea interioară o dungă albicioasă din ceară. Acest detaliu nu se poate observa la acele de molid.

ADVERTISEMENT

Trunchiul este și el un element distinctiv pentru cele două conifere. La brad, acesta are o tentă cenușie, în timp ce la molid trunchiul este mult mai roșiatic.

În ceea ce privește bradul, crengile lui sunt mai bogate în ace și mai scurte. Cât despre conurile din lemn, acestea sunt mai predispuse la a crește, decât să cadă.

ADVERTISEMENT