Life

Care este secretul longevității. Un medic japonez care a trăit 105 ani a dezvăluit rețeta fericirii

Care este misterul unei vieți lungi. Un doctor din Japonia care a trăit 105 ani a spus cum a reușit să atingă această vârstă.
12.06.2023 | 08:19
Care este secretul longevitatii Un medic japonez care a trait 105 ani a dezvaluit reteta fericirii
Care este misterul unei vieți lungi. Un doctor din Japonia care a trăit 105 ani a spus cum a reușit să atingă această vârstă. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Care este secretul longevității. Un medic japonez care a trăit 105 ani a dezvăluit rețeta fericirii. Sfaturile sale fac înconjurul lumii, regretatul cadru medical fiind de părere că organismul nu trebuie ghidat după anumite reguli.

Care este misterul unei vieți lungi. Un doctor din Japonia care a trăit 105 ani a spus cum a reușit să atingă această vârstă

Shigeaki Hinohara, un doctor renumit din Japonia care a trăit 105 ani, a spus care este misterul unei vieți lungi. Bărbatul care a decedat în 2017 a spus înainte să moară cum a reușit să atingă această vârstă înaintată.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat revistelor internaționale, acesta mărturisea că oamenii nu trebuie să se pensioneze mai devreme de 65 de ani. De altfel, medicul a lucrat până în ultima zi la Spitalul Internațional St. Luke din Tokyo.

De asemenea, a ținut cursuri la Colegiul St. Luke, conferințe și avea un blog personal. Acesta mai sublinia că urcă două scări deodată pentru a-și mișca mușchii, se trezește dimineața și are mereu în vedere „obiectivele de azi, de mâine și pe cele din următorii cinci ani”.

ADVERTISEMENT

Totodată, Shigeaki Hinohara le-a spus oamenilor că regulile sunt stresante și că trebuie să fie mai relaxați. A promovat în mod clar exercițiile și alimentația sănătoasă, dar a susținut mereu că nu trebuie să fim obsedați de ele.

„Cu toții ne amintim cum, în copilărie, când ne distram, uitam să mâncăm sau să dormim. Cred că putem păstra această atitudine ca adulți – cel mai bine este să nu obosiți corpul cu prea multe reguli”, spunea medicul, notează New York Times.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, doctorul japonez a insistat asupra faptului că știința și medicina nu pot ajuta singure oamenii să se vindece. Acesta este motivul pentru care în spitalul în care a lucrat pacienții aveau muzică, se bucurau de terapie cu animale și cursuri de artă.

Shigeaki Hinohara și regimul alimentar

Shigeaki Hinohara a avut întotdeauna un regim alimentar foarte simplu și bazat pe ingrediente naturale. În fiecare dimineață medicul japonez care a ajuns la vârsta de 105 ani obișnuia să bea o cafea, un pahar cu lapte și puțin suc de portocale alături de o lingură de ulei de măsline.

ADVERTISEMENT

Doctorul preciza că produsul din urmă este uimitor pentru artere și că menține pielea tânără. La prânz, specialistul servea lapte cu fursecuri și deseori se întâmpla să sară peste această masă pentru că era foarte ocupat.

Seara spunea că servește legume și pește cu orez. Shigeaki Hinohara nu era un mare consumator de carne, motiv pentru care mânca doar de două ori pe săptămână și atunci era vorba de doar 100 de grame.

ADVERTISEMENT