News

Care este starea de sănătate a Prințului Philip. A suferit o intervenție medicală

04.03.2021 | 15:38
Care este starea de sanatate a Printului Philip A suferit o interventie medicala
ADVERTISEMENT

Prinţul Philip a suferit o intervenție medicală cauzată de o problemă cardiacă, a indicat Palatul Buckingham. Soţul reginei Elizabeth a II-a, în vârstă de 99 de ani, a fost îngrijit aproape două săptămâni spitalul King Edward VII din Londra.

Luni a fost transferat la spitalul Bartholomew’s din Londra, care are una dintre cele mai mari unităţi pentru boli cardiovasculare din Europa, precizează BBC.

ADVERTISEMENT

Prinţul Philip a suferit o “intervenţie reuşită” pentru o problemă cardiacă. El “va rămâne în spital mai multe zile pentru îngrijiri, să se odihnească şi să se recupereze”, a precizat Palatul Buckingham într-un comunicat.

Intervenție medicală reușită pentru Prințul Philip

Ducele de Edinburgh a fost spitalizat pe 16 februarie. Palatul Buckingham a precizat câteva zile mai târziu că această spitalizare a fost cauzată de o infecţie.

ADVERTISEMENT

Fiul său, Charles, moştenitorul tronului, i-a făcut o vizită la spital, iar nepotul său, William, a dat asigurări săptămâna trecută că ducele de Edinburgh se simte bine şi că medicii “îl monitorizează”.

Prinţul Philip va împlini 100 de ani pe 10 iunie

Prințul Philip s-a născut la vila Mon Repos din insula grecească Corfu la 10 iunie 1921. Este singurul fiu, al cincilea și cel mai mic copil al Prințului Andrei al Greciei și Danemarcei și a soției acestuia, Prințesa Alice de Battenberg.

ADVERTISEMENT

A renunțat la acest titlul de Prinț al Greciei și Danemercei la scurt timp după căsătorie și l-a adoptat pe cel al bunicilor materni. A  devenit cunoscut ca Locotenentul Filip Mountbatten.

A doua zi după căsătorie a fost numit Duce de Edinbugh, Conte de Merioneth și Baron Greenwich. Regina Elisabeta l-a numit Prinț al Regatului Unit în 1957.

ADVERTISEMENT

În 2011 a primit titlul de Înalt Amiral al Marinei Regale britanice cu ocazia împlinirii a 90 de ani.

ADVERTISEMENT