Life

Care sunt beneficiile pe care le aduce arborele de bani în locuință. Cum se îngrijește floarea

Ce avantaje are arborele de bani dacă îl ai în casa ta. Care este cea mai bună metodă de a avea grijă de această plantă.
29.11.2023 | 17:20
Care sunt beneficiile pe care le aduce arborele de bani in locuinta Cum se ingrijeste floarea
Ce avantaje are arborele de bani dacă îl ai în casa ta. Care este cea mai bună metodă de a avea grijă de această plantă. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Care sunt beneficiile pe care le aduce arborele de bani în locuință. Cum se îngrijește floarea cunoscută științific sub denumirea de Crassula Ovata. Mai poate fi recunoscută și drept arborele de jad sau Copacul Banilor în Feng Shui.

Ce avantaje are arborele de bani dacă îl ai în casa ta. Care este cea mai bună metodă de a avea grijă de această plantă

Ce avantaje are arborele de bani dacă îl ai în casa ta. Care este cea mai bună metodă de a avea grijă de această plantă frumoasă și cu un preț accesibil pentru toate buzunarele. Floarea nu depășește valoarea de 30 de lei.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți specialiști susțin că floarea aduce noroc, prosperitate și abundență. Mai mult, se spune că are o putere uriașă de a încărca și reîncărca energetic persoanele care o au deja în locuință, la loc de cinste.

De asemenea, arborele de bani atrage norocul când vine vorba de bani. Experții în Feng Shui susțin că trebuie să se îngroape una sau șase monede în pământul din ghiveciul în care crește și se dezvoltă armonios.

ADVERTISEMENT

În timpul în care se recurge la acest procedeu e bine ca oamenii să se gândească la cineva cu succes, potent financiar. În plus, de fiecare dată când se udă floarea e bine să te gândești mereu la persoana respectivă.

Totodată, floarea este responsabilă cu bunăstarea familiei pentru că menține un nivel ridicat de energii pozitive în casă. Se recomandă ca planta să fie poziționată în birou sau în zona din locuință unde se păstrează banii.

ADVERTISEMENT

Nu se pune niciodată în baie sau în dormitor. Mai mult decât atât, specialiștii în tehnica Feng Shui sunt de părere că ghiveciul în care crește arborele de bani trebuie să fie roșu, maro, negru, argintiu sau auriu pentru a atrage sporul în casă.

Cum se îngrijește arborele de bani

Arborele de bani nu este foarte greu de îngrijit și are o speranță mare de viață. Originar din America Centrală și nordul Americii de Sud, floarea poate ajunge până la o înălțime de 20 de metri, dar în ghiveci va fi mereu un copăcel.

ADVERTISEMENT

Planta matură are nevoie de cel puțin 4 ore de lumina directă a soarelui în fiecare zi, în timp ce una tânără e bine să stea în lumina indirectă a razelor. Temperatura ideală pentru această floare este între 18 și 24 de grade Celsius.

Adoră temperaturile mai mici, de aproximativ 13 grade, mai ales în timpul nopții și în sezonul rece. Arborele de bani rezistă și afară, doar că trebuie băgat în casă când temperaturile scad sub 10 grade Celsius.

Se udă săptămânal, solul trebuind că fie uscat între două udări pentru că planta este sensibilă la putregaiuri. Fertilizarea are loc în lunile de primăvară și vara și procesul se realizează o dată pe săptămână sau cel mult la două săptămâni.

Este nevoie de un îngrășământ special pentru plante suculente. Iarna specialiștii nu recomandă fertilizarea, în timp ce frunzele uscate și îngălbenite trebuie tăiate. Tulpinile care se descompun trebuie neapărat înlăturate din ghiveci.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde