Life

Care sunt bijuteriile cu care va fi înmormântată Regina Elisabeta. Au avut o mare valoare sentimentală pentru suverană

Care sunt bijuteriile cu care va fi înmormântată Regina Elisabeta. Acestea au avut o mare valoare sentimentală pentru suverană.
18.09.2022 | 12:01
Care sunt bijuteriile cu care va fi inmormantata Regina Elisabeta Au avut o mare valoare sentimentala pentru suverana
Care sunt bijuteriile cu care va fi înmormântată Regina Elisabeta. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni la Windsor, alături de Prințul Philip, iar suverana a lăsat instrucțiuni clare privind bijuteriile pe care le va purta. Acestea au fost foarte importante pentru regină.

Care sunt bijuteriile cu care va fi înmormântată Regina Elisabeta.

Înmormântarea unui monarh este planificată din timp, ținând cont de toate aspectele, așa cum a fost și în cazul Elisabetei a II-a. Suverana s-a stins din viață joi, 8 septembrie, la Castelul Balmoral din Scoția.

ADVERTISEMENT

Regina a stabilit mai multe detalii în legătură cu propriile funeralii, inclusiv bijuteriile cu care va fi înmormântată, așa cum este specific tradiției.

Suverana a ales cu mult timp în urmă bijuteriile pe care vrea să le aibă alături în acest moment, iar acestea au avut o mare valoare sentimentală pentru Majestatea Sa.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre verigheta primită de la Prințul Philip în 1947. Ducele de Edinburgh a fost soțul suveranei mai bine de șapte decenii.

Verigheta a fost realizată din aur galez care provine de la mina Clogau St. David din Țara Galilor. Tradiția este una care datează încă din anul 1920.

ADVERTISEMENT

Regina va fi înmormântată și cu o pereche de cercei cu perle, notează okmagazine.ro.

Câte bijuterii avea Regina Elisabeta a II-a

Verigheta primită de la ducele de Edinburgh și cerceii cu perle fac parte din colecția personală a Reginei Elisabeta, care conține aproximativ 300 de piese. Printre acestea se numără și 98 de broșe, 34 de perechi de cercei și 15 inele.

Atunci când nu erau purtate de Majestatea Sa, bijuteriile erau depozitate în Galeria Reginei din Palatul Buckingham.

ADVERTISEMENT

Colecția privată a reginei este diferită de Bijuteriile Coroanei. Acestea din urmă datează încă din secolul al XVII-lea și care sunt depozitate în Turnul Londrei. Din colecție fac parte peste 23.000 de diamante, safire și rubine.

Inelul de logodnă care i-a aparținut suveranei face parte din colecția sa personală. Acesta i-a aparținut lui Alice de Battenberg, mama Prințului Philip. Cel mai probabil, inelul va ajunge la Prințesa Anne, singura fiică a Reginei Elisabeta.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, 19 septembrie, la ora locală 19.30, în capela St. George VI a Castelului Windsor, în cadrul unei ceremonii private, la care va participa doar familia.

Funeraliile de stat vor avea loc la ora locală 11.00, la Westminster Abbey.

ADVERTISEMENT