Life

Care sunt cele mai căutate vinuri în mediul online. Le poți duce liniștit la o petrecere sau le poți face cadou

Cele mai căutate vinuri de către români în mediul online. Se pot duce la o petrecere sau se pot face surpriză cuiva drag.
01.04.2024 | 11:06
Care sunt cele mai cautate vinuri in mediul online Le poti duce linistit la o petrecere sau le poti face cadou
Cele mai râvnite sortimente de vinuri de către români. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Vinurile cele mai căutate de către români, pe internet. Mulți preferă să le comande din mediul online, de la producători locali, și să se bucure de ele aduse chiar acasă, fără a mai bate drumuri lungi. Potrivit unor statistici ale platformei Wines of Romania, românii sunt din ce, în ce mai interesați de vinurile din soiuri autohtone.

Cele mai căutate soiuri autohtone de vin, de către români, în online

Este de înțeles de ce vinurile autohtone sunt printre cele mai râvnite. Gustul natural este mai bun și chiar sănătos, dacă este vorba despre un vin roșu, de exemplu, recomandat de către experți pentru consum, dar rareori și într-o cantitate mică, nicidecum să facem abuz.

ADVERTISEMENT

Intervalele în care românii plasează cele mai multe comenzi de vin sunt cele de sărbători, precum zilele de dinainte de Paști, de Crăciun, de Anul Nou sau înainte și în timpul minivacanțelor ca 1 Decembrie, Ziua Îndrăgostiților sau Sfânta Maria.

Paștele se apropie cu pași repezi, așadar solicitări sunt foarte dese în această perioadă, ceea ce înseamnă că producătorii au mult de furcă, dar și de câștigat în plan financiar. Potrivit Wines of Romania, categoria de români care dă cele mai multe comenzi de vin, în online, sunt bucureștenii.

ADVERTISEMENT

Peste 30% de persoane din Capitală fac ”search” pe Google pentru vinuri, acestea fiind urmate de persoane din Cluj, Timiș, Prahova și Iași. Dar, totuși, care sunt, de fapt, soiurile de vin cele mai căutate?

Wines of Romania a descoperit că cele mai râvnite soiuri de vin, în mediul virtual, sunt ”Busuioaca de Botin” și ”Fetească Neagră”, la polul opus al clasamentului fiind soiuri mai puțin renumite, ca ”Mustoasa de Măderat” și ”Zghihara de Huși”.

ADVERTISEMENT

”Busuioaca de Botin” și ”Fetească Neagră”, cele mai căutate vinuri în online. Bucureștenii plasează cele mai multe comenzi

Concret, ”Busuioaca de Botin” are un procent de căutare de 22%, în timp ce ”Feteasca Neagră” are 18%, iar ”Feteasca Regală” 14%. Aceste procent ar avea legătură și cu preferințe producătorilor în ceea ce privește suprafața pe care o cultivă.

Conform unor date ale ONVPV și analizate de Wines of Romania, anul trecut ”Busuioaca de Bohotin” a avut cea mai mare creștere a suprafeței pe care a fost cultivată. Adică un procent de aproape 16%, la peste 900 de hectare.

ADVERTISEMENT

De altfel, ”Feteasca Regală” ar fi cel mai cultivat soi românesc. Vinurile enumerate, spun specialiștii, sunt într-o varietate largă de dulce, semidulce sau sec. Dacă în trecut erau unele rețineri față de vinul sec, acum nu mai există această situație, căci unei astfel de băuturi i s-a îmbunătățit calitatea.

”Creșterea popularității se datorează atât promovării intense, investițiilor făcute de către producători în ultimii ani, cât și faptului că vinurile din aceste soiuri sunt mai ușor disponibile, existând o varietate mai mare de sortimente, de la sec la demidulce. De exemplu, anterior, Busuioaca era regăsită mai degrabă în versiune dulce sau demidulce, dar astăzi avem și vinuri seci de o calitate foarte bună.”, spune Marinela Ardelean, fondatoarea Wines of Romania.

ADVERTISEMENT
Tags: