Life

Care sunt cele mai periculoase cartiere din România. Ferentariul nu este pe primul loc

Care sunt cele mai periculoase cartiere din țara noastră? Sunt mai de temut decât Ferentariul. Inclusiv autoritățile le evită.
06.03.2023 | 19:27
Care sunt cele mai periculoase cartiere din Romania Ferentariul nu este pe primul loc
Orașele/ județele unde se află cartierele cele mai periculoase din România. Sursa foto: Digi 24
ADVERTISEMENT

România este o țară cu multe locuri frumoase, încărcate de istorie și care atrag anual mulțimi de turiști, atât din țară, cât și din afară. Însă, pe lângă acestea există și zone pe care nu ți-ai dori să le vizitezi, din cauză că sunt extrem de periculoase.

Cele mai de temut cartiere din România. Ferentariul nu este pe primul loc

Mulți se gândesc la cartierul Ferentari atunci când este vorba despre o zonă pe care trebuie să o evite, pentru a se bucura de siguranța familiei și a propriei persoane. Însă, deși pare surprinzător, sunt alte cartiere mult mai periculoase.

ADVERTISEMENT

Potrivit shtiu.ro, cele mai liniștite locuri din România se află în județele Brașov și Sibiu și orașele Oradea și Miercurea Ciuc. Aici există, de altfel, și multe puncte de atracție pentru o vacanță de vis, mai ales în Brașov și Sibiu, care sunt foarte adorate mai ales de turiștii străini.

În schimb, de cum pășești în București, Ilfov, regiunile Dobrogei sau Moldovei, sentimentele de nesiguranță încep să apară. Nu ar fi fără motiv, căci studiile au arătat de-a lungul timpului că aici s-au format cele mai de temut cartiere, față de care și autoritățile ar avea rețineri.

ADVERTISEMENT

Cel mai periculos cartier din România se află în Suceava

Tot studiile au demonstrat că cel mai ”fioros” cartier de la nivel național provine din Suceava și se numește ”Ițcani”. Traiul oamenilor din zonă este unul care lasă de dorit, mai ales curățenia și zgomotul. De asemenea, ”legea pumnului” este cea cu care își fac adesea dreptate.

După Ițcani, se află cartierul Brestei, situat în orașul Craiova. Și aici locuitorii își fac dreptate cu legea pumnului. Autoritățile sunt chemate mai mereu să intervină pentru potolirea spiritelor, din cauza conflictelor în mod repetat.

ADVERTISEMENT

Și cartierul Alecu Russo, din Bacău, este o zonă frecventată de autorități. Clanurile prezente provoacă adesea conflicte, iar unele se lasă cu omoruri. De asemenea, sunt probleme cu traficul de persoane, inclusiv de copii sau cu drogurile.

În cartierul Bora din Slobozia poți întâmpina aceleași probleme ca cele descrise anterior. Nu puține au fost momentele când mascații au descins în ”Bora” pentru a destructura rețele de traficanți de substanțe interzise sau de persoane.

ADVERTISEMENT

Ultimul, dar nu cel din urmă, este cartierul Ferentari din Capitală. De cum ajungi la fața locului mizeria este cea care îți captează atenția, iar printre deșeuri sunt vizibile, de exemplu, injecții ale celor care se droghează. Dacă vei avea de gând să mergi odată aici, nu este indicat să faci acest lucru de unul singur.

ADVERTISEMENT
Tags: