Life

Care sunt greșelile care fac zacusca să fermenteze. Multe gospodine nu știu aceste reguli

Ce erori duc la alterarea borcanelor cu zacuscă la scurt timp după conservare. Multe femei nu cunosc aceste sfaturi prețioase.
12.09.2023 | 00:01
Care sunt greselile care fac zacusca sa fermenteze Multe gospodine nu stiu aceste reguli
Ce erori duc la alterarea borcanelor cu zacuscă. Multe femei nu cunosc aceste sfaturi prețioase. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Care sunt greșelile care fac zacusca să fermenteze. Multe gospodine nu știu aceste reguli. FANATIK îți dezvăluie în paragrafele următoare tot ce trebuie să știi despre una dintre cele mai îndrăgite conserve pentru sezonul rece.

Ce erori duc la alterarea borcanelor cu zacuscă. Multe femei nu cunosc aceste sfaturi prețioase

Tu știi ce erori duc la alterarea borcanelor cu zacuscă? Multe femei nu cunosc aceste sfaturi prețioase și ajung să li se strice multe dintre preparatele pe care le-au făcut cu drag și le-au strâns toată vara pentru anotimpul rece.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai mari greșeli este faptul că borcanele sunt vechi sau nu au fost închise ermetic. Din păcate, acest lucru face ca aerul cald să pătrundă înăuntru și să ducă la apariția mucegaiului la suprafață.

Al doilea cusur care poate duce la stricarea conservei este locul de depozitare. Borcanele trebuie să stea neapărat într-un loc răcoros, o cămară în care să nu fie cald și să nu pătrundă absolut deloc razele soarelui.

ADVERTISEMENT

Al treila truc de care puține gospodine ține cont atunci când fac zacuscă este adăugarea de conservat care oferă o durată de „viață” mai mare preparatului în sine. De asemenea, ingredientele trebuie să fie de proaspete.

De asemenea, nu trebuie să uităm că fermentarea poate apărea și atunci când legumele nu au fost fierte suficient de bine. Din păcate, preparatul delicios de toamnă nu se mai poate savura în aceste condiții pentru că se acrește.

ADVERTISEMENT

Zacuscă de vinete, rețeta tradițională

Rețeta tradițională de zacuscă de vinete are câteva ingrediente care se găsesc din belșug în piețe și în supermarketuri perioada aceasta. Preparatul are nevoie de 2,5 kilograme de vinete proaspete, 500 grame de ardei kapia, 500 ml de suc gros de roșii.

De asemenea, din preparat nu trebuie să lipsească 250 ml de ulei de floarea soarelui, 200 grame de ceapă care a fost deja mărunțită, 2 foi de dafin, 2 lingurițe de sare sau după gust și o linguriță rasă de piper măcinat.

ADVERTISEMENT

Vinetele se coc și se curăță foarte bine de coajă pentru a se toca cu un cuțit inoxidabil sau din lemn. De la ardeii copți se îndepărtează cotoarele și semințele și se taie mărunt. Ceapa se mărunțește și se pune la călit într-o oală cu puțin ulei de floarea soarelui.

Aragazul trebuie să fie dat la foc mic ca ceapa să se înmoaie și să devină sticloasă, nicidecum să se prăjească. Se adaugă ardeii capia copți și tocați și se mai continuă călirea câteva minute. Se amestecă ocazional.

Când amestecul începe să clocotească se adaugă vinetele tocate. Se amestecă bine și se asezonează cu sare și piper. Se adaugă și cele 2 foi de dafin și sucul gros de roșii. Se așteaptă până când se omogenizează totul.

Zacusca de vinete se mai lasă la fiert până când se evaporă toată apa din ea și începe să scadă compoziția. Această etapă durează aproximativ 30 de minute. Preparatul este gata atunci când apar deasupra lui mici bălți de ulei. Se îndepărtează foile de dafin și se pune totul în borcane.

ADVERTISEMENT