Sport

Carla Suarez Navarro, mesaj emoționant după primul meci de la revenirea în circuit: „Mă simt mândră”

Carla Suarez Navarrro a învins cancerul și a luat din nou startul pe zgura pariziană. „Mă simt mândră de ceea ce am reușit”, a dezvăluit iberica la finalul meciului din primul tur al competiției.
02.06.2021 | 14:28
Carla Suarez Navarro mesaj emotionant dupa primul meci de la revenirea in circuit Ma simt mandra
ADVERTISEMENT

Chiar dacă a cedat în trei seturi la Roland Garros, scor 3-6, 7-6, 6-4, în fața americancei Sloane Stephens, când vine vorba despre Carla Suarez Navarro, regretele nu își mai au locul. Asta pentru că a ieșit învingătoare din cel mai important „meci” al vieții ei, împotriva limfomului Hodgkin, o formă de cancer care o măcina încă din toamna anului trecut.

Mă simt mândră de ceea ce am reuşit după aceste luni dificile”, declara iberica, vizibil emoționată, la finalul duelului din primul tur al competiției sale favorite, căreia a ales să-i spună adio, după 13 ani.

ADVERTISEMENT

Din păcate, restricțiile de circulație impuse de guvernul francez în contextul pandemiei Covid-19 i-au împiedicat pe spectatori să rămână până peste ora 21:00 în tribunele arenei Simonne-Matieu și să-i ofere retragerea demnă de o sportivă care la un moment dat s-a aflat pe poziția a șasea în ierarhia mondială.

Carla Suarrez Navarro a învins cancerul și a revenit pe zgura pariziană

Ştiam că dacă nu voi încheia în două seturi, va fi dificil pentru mine. Am fost puţin obosită, cu siguranţă. Însă mi-a făcut cu adevărat plăcere şi am avut un nivel bun în acest meci.

ADVERTISEMENT

Mă simt mândră de ceea ce am reuşit după aceste luni dificile, dar sunt de asemenea dezamăgită că am pierdut. De fiecare dată când intru pe teren, o fac pentru a câştiga.

Sincer, nu a fost meciul la care am visat. Nu am profitat, însă aş fi putut profita mai mult cu public în tribune. Am fost cu adevărat tristă când spectatorii au fost nevoiţi să plece”, a declarat Carla Suarez Navarro la conferința de presă de după meci.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, mesaj emoționant pentru iberică

Revenirea sa pe terenul de tenis, după mai bine de un an de absență (n.r. nu mai jucase din februarie 2020, când s-a aflat pe tabloul principal al turneului de la Doha), a stârnit reacții emoționante pe rețelele de socializare, inclusiv în rândul colegelor din circuit. Nici Simona Halep nu a putut să rămână indiferentă în fața unui asemenea moment.

Carla, bine ai revenit! Sunt foarte fericită să te văd, aici, cu noi. Abia aștept să te am ca adversară şi îţi urez noroc şi să ţi se îndeplinească tot ce îţi doreşti! Toate cele bune”, i-a transmis sportiva noastră, printr-un mesaj video postat cu puțin timp în urmă, pe contul de Twitter.

ADVERTISEMENT

Navarro a fost diagnosticată cu cancer limfatic

În toamna anului trecut, când ocupa locul 71 în ierarhia mondială, Carla Suarez Navarro și-a anunțat fanii că suferă de o formă de cancer al sistemului limfatic. Atunci a început cel mai important „meci” al carierei, unul din care a reușit, spre bucuria tuturor, să iasă învingătoare.

Încă un pas înainte. Astăzi am terminat tratamentul împotriva limfonului Hodgkin. Vă mulțumesc pentru toate mesajele călduroase. Fiecare cuvânt de susținere mi-a oferit putere în ultimele luni.

Am toată recunoștința pentru medicii care au avut grijă de mine în fiecare zi. SUNT VINDECATĂ”, mărturisea, cu zâmbetul pe buze, sportiva iberică, cu mai bine de o lună în urmă, purtând un tricou pe care sta scris sloganul ”Stronger than cancer” (n.r. Mai puternică decât cancerul).

ADVERTISEMENT