Sport

Carlo Ancelotti a intrat în istoria lui Real Madrid după victoria 2-0 cu Chelsea. Ce l-a nemulțumit pe tehnicianul italian

Antrenorul italian Carlo Ancelotti a intrat în istoria lui Real Madrid după victoria 2-0 cu Chelsea din sferturile de finală ale Ligii Campionilor
13.04.2023 | 01:19
Carlo Ancelotti a intrat in istoria lui Real Madrid dupa victoria 20 cu Chelsea Ce la nemultumit pe tehnicianul italian
Carlo Ancelotti este antrenorul cu care Real Madrid a obținut cele mai multe victorii în Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Real Madrid a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în semifinalele Champions League, după ce a învins clar cu 2-0 pe Chelsea în turul sferturilor de finală disputat pe „Santiago Bernabeu”. Golurile „galacticilor” au fost marcate de Benzema în prima repriză și de Asensio în actul secund.

Carlo Ancelotti nu e pe deplin mulțumit, deși Real a învins clar pe Chelsea: „Puteam gestiona mai bine combinațiile!”

Real Madrid a predat o adevărată lecție de fotbal în meciul cu Chelsea și doar ghinionul și intervențiile portarului Kepa au făcut ca diferența de pe tabela de marcaj să nu fie și mai drastică. Ca de obicei, eroul „galacticilor” a fost căpitanul Benzema, care a deschis scorul în minutul 21 și a bifat noi recorduri în competiție.

ADVERTISEMENT

La finalul partidei, antrenorul madrilen Carlo Ancelotti i-a lăudat pe „veteranii” Modric și Kroos, dar și pe brazilianul Vinicius. Totuși, tehnicianul italian nu a fost pe deplin mulțumit, deoarece consideră că elevii săi nu au gestionat așa cum trebuie jocul în ultima treime a terenului.

„Sunt mulțumit, echipa a jucat bine. Am intrat în avantaj, acum trebuie să ne luptăm în manșa secundă. Suntem în sferturile de finală ale Champions League. Împotriva a 11 jucători ne-am descurcat bine, iar împotriva a 10 am mai marcat un gol. Suntem fericiți.

ADVERTISEMENT

Puteam gestiona mai bine combinațiile în ultima treime, mai ales în partea a doua. Am început cu doar doi în spate, Militao și Alaba, cu Kroos. Carvajal și Camavinga, fundașii, au împins mult în față. Aveam nevoie de mai mult ajutor, dar am remediat după zece minute. Ca de obicei, Kroos și Modric au experiența și capacitatea de a gestiona foarte bine toate situațiile.

Lui Vinicius i-am spus că îl are pe Benzema mai deschis. Poate că nu are cea mai mare luciditate când contraatacă, dar a făcut un joc grozav. A fost foarte, foarte important.

ADVERTISEMENT

În retur, trebuie să ne ducem să jucăm așa cum o facem noi, fără să ne uităm la rezultat. Mai sunt încă 90 de minute de luptă și suferință”, a declarat Carlo Ancelotti la finalul meciului Real Madrid – Chelsea, citat de Marca.

Carlo Ancelotti a intrat în istoria lui Real Madrid

Spre finalul întâlnirii de pe „Bernabeu”, tehnicianul italian a încântat asistența cu un moment de virtuozitate tehnică. El a oprit cu un stop impecabil o minge care ieșise în afara terenului, apoi a jonglat cu ea, demonstrând că încă mai este posesorul unei tehnici de invidiat.

ADVERTISEMENT

Odată cu victoria obținută în fața lui Chelsea, Carlo Ancelotti a intrat în istoria lui Real Madrid, devenind antrenorul care obține cele mai multe victorii în Liga Campionilor. În cele două mandate pe banca „galacticilor”, a înregistrat 35 de succese în cea mai importantă competiție europeană intercluburi.

Pentru Real, victoria cu Chelsea a reprezentat cea de-a 31-a partidă consecutivă de pe teren propriu în fazele eliminatorii ale Champions League în care a marcat cel puțin un gol. Ultima oară când nu reușea să înscrie se întâmpla în aprilie 2011, când pierdea 0-2 în semifinale contra Barcelonei.

ADVERTISEMENT