Sport

Real Madrid – Chelsea 2-0, în turul sferturilor de finală ale Champions League. Show „galactic” pe Bernabeu

Real Madrid a învins cu 2-0 pe Chelsea în turul sferturilor de finală ale Champions League și a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în turul următor.
12.04.2023 | 23:45
Real Madrid  Chelsea 20 in turul sferturilor de finala ale Champions League Show galactic pe Bernabeu
Karim Benzema a deschis scorul în minutul 21 al meciului Real Madrid - Chelsea
ADVERTISEMENT
12-04-2023
21:02

Real Madrid, aproape de semifinalele Champions League

Real Madrid este la un pas de o nouă calificare în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a învins fără drept de apel pe Chelsea în turul sferturilor de finală. „Galacticii” lui Ancelotti s-au impus clar cu 2-0, dar diferența de pe tabelă este mult mai mică decât realitatea din teren.

Dacă va reuși să apere la Londra avantajul de două goluri luat în tur, campioana Europei ar putea da în semifinale de o altă echipă engleză. Este vorba de Manchester City, care a învins în prima manșă pe Bayern Munchen cu un categoric 3-0.

12-04-2023
19:00

Real Madrid - Chelsea 2-0 (Benzema 21, Asensio 74)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final.

Min. 90+3: Mount scapă în careu, dar este blocat excelent la 6 metri de Rudiger, care evită golul.

Min. 90+2: Centrare Alaba de pe stânga, Kepa respinge greșit până la Benzema, care reia cu capul din 6 metri peste poartă.

Min. 74: GOOOL Real Madrid! Asensio primește o minge de la Vinicius și înscrie cu un șut plasat, pe jos, din marginea careului mare.

Min. 59: Alaba execută pe jos lovitura liberă, Kepa este atent și reține.

Min. 58: Rodrygo scapă singur spre poarta lui Kepa, este ajuns din urmă de Chilwell, care îl faultează la marginea careului. „Roșu” direct pentru fundașul lui Chelsea.

Min. 50: Benzema îi pasează în careu lui Modric, care șutează superb, puțin peste bară.

Min. 47: Curtois reține șutul lui Joao Felix din marginea careului.

Min. 44: Valverde profită de o eroare a lui Fofana, avansează spre poarta londonezilor, șutează puternic de la 16 metri, dar Kepa reține.

Min. 40: Modric centrează de pe partea stângă, Alaba deviază mingea cu capul, dar portarul londonezilor reține.

Min. 34: Rodrygo șutează din careu în blocajul lui Kepa, după o pasă a lui Benzema.

Min. 25: Vinicius pătrunde în careu pe stânga, trimite o „scăriță” peste Kepa din colțul careului mic, însă Thiago Silva respinge de pe linia porții.

Min. 23: James centrează pe 6 metri pentru Sterling, dar reluarea acestuia e respinsă în corner de Curtois.

Min. 21: GOOOL Real Madrid! Vinicius reia acrobatic din 7-8 metri, Kepa respinge greu în lateral, mingea ajunge la Benzema, care o trimite în poarta goală.

Min. 17: Valverde recuperează un balon în apropierea careului oaspeților, însă șutează pe lângă poartă.

Min. 12: Benzema combină cu Vinicius în careul londonez, șutează cu stângul, dar Kepa reține.

Min. 2: Kante îi pasează perfect lui Joao Felix, care pleacă singur din propria jumătate de teren, intră în careul Realului, însă șutează slab din 10-12 metri și Curtois respinge în corner.

Min. 1: A început partida.

12-04-2023
17:42

Echipele de start la Real Madrid - Chelsea

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga – Kroos, Modric, Valverde – Rodrygo, Benzema, Vinicius. Rezerve: Rezerve: Lunin, Luis Lopez, Vallejo, Nacho, Hazard, Asensio, Odriozola, Lucas Vazquez, Tchouameni, Ceballos, Rudiger, Mariano Diaz. Antrenor: Carlo Ancelotti

Chelsea: Kepa – James, Koulibaly, T. Silva, Fofana, Chilwell – Kovacic, E. Fernandez, Kante – Sterling, Joao Felix. Rezerve: Mendy, Pulisic, Loftus-Cheek, Chalobah, Mudryk, Mount, Zakaria, Ziyech, Gallagher, Azpilicueta, Havertz, Cucurella. Antrenor: Frank Lampard

Meciul Real Madrid – Chelsea are loc miercuri, 12 aprilie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul manșei tur a sferturilor de finală din Champions League. Londonezii au o misiune extrem de grea, dacă nu imposibilă, într-un moment delicat pentru ei, pentru că Real Madrid este recordmana de trofee în Champions League, cu 14 succese. Chelsea este din nou cu Frank Lampard pe bancă, dar numai până la finalul acestui sezon, după ce s-a despărțit de Graham Potter.

Unde se joacă meciul Real Madrid – Chelsea, în turul sferturilor de finală ale Champions League

Întâlnirea Real Madrid – Chelsea se dispută miercuri, 12 aprilie, de la ora 22:00, pe legendara arenă a galacticicilor, stadionul „Santiago Bernabeu”, în manșa tur a sferturilor de finală din Champions League. Real Madrid pleacă favorită destul de clară, deși în ultima etapă din La Liga a naufragiat pe teren propriu pentru prima dată în acest sezon, 2-3 cu Villarreal.

ADVERTISEMENT

Stadionul va fi plin, biletele sunt epuizate de foarte multă vreme în totalitate, cel puțin 3-4 mii de englezi fiind așteptați în Madrid începând de marți, 11 aprilie. Acest lucru este un motiv pentru ca să fie mobilizate toate forțele de ordine, să fie create dispozitive speciale și să fie ținuți în contact permanent inclusiv cei din trupele antitero dacă vor apărea violențe între suporterii spanioli și cei englezi.

Cine transmite la TV partida Real Madrid – Chelsea

Partida Real Madrid – Chelsea se joacă miercuri, 12 aprilie, de la ora 22:00, pe stadionul „Santiago Bernabeu” din capitala Spaniei, în manșa tur a sferturilor de finală ale Champions League. Ea va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Madrid, lucrurile stau mult mai bine decât în multe alte zone ale Europei în privința condițiilor meteorologice. În sensul în care aici soarele va invada toată ziua cu căldura și strălucirea sa, fiind o vreme senină, fără nici un pericol de ploaie. Maxima din termometre va atinge la ora 15:00 aproximativ 21 de grade, iar la ora jocului vor fi cel puțin 16-17 grade, excelent pentru fotbal.

Cine arbitrează meciul Real Madrid – Chelsea

Meciul Real Madrid – Chelsea a fost încredințat arbitrului francez Francois Letexier, în vârstă de 33 de ani, care este arbitru FIFA și UEFA din 2017. Din 2020, a devenit membru al grupului de elită al arbitrilor UEFA. Nu a fost însă prezent la nici un turneu final de CM sau de EURO, singurul moment important fiind pe plan internațional finala UEFA Youth League FC Porto – Chelsea. Pe plan intern, a condus finala Cupei Franței din 2021, AS Monaco – PSG.

ADVERTISEMENT

Letexier a fost protagonistul unor decizii greșite la meciul de Ligue 1 dintre Nice și FC Nantes, în octombrie 2022, când nu a văzut două hențuri clare comise câte unul în fiecare careu. În schimb, a eliminat doi jucători de la Nantes, unul fiind portarul și un membru al staff-ului, pentru care în zilele următoare a primit amenințări cu moartea.

Ce absențe sunt în partida Real Madrid – Chelsea

La capitolul probleme de lot, Carlo Ancelotti se poate declara, cu o singură excepție, un om fericit. Pentru că singurul jucător pe care nu poate conta este fundașul stânga francez Ferlan Mendy, care va fi înlocuit cu austriacul David Alaba. În rest, toate piesele importante ale Realului sunt apte de meci. Inclusiv mijlocașul Valverde, cel aflat în mijlocul unui mare scandal, după ce a lovit cu pumnul în parcarea stadionului, după meci, un jucător de la Villarreal.

ADVERTISEMENT

Chelsea nu are niciun jucător dintre cei din formula standard indisponibil. Toți absenții, dintre care doi nu figurează pe lista UEFA, atacantul Aubameyang și fundașul Badiashile, fac parte din rândul jucătorilor de rezervă sau chiar ai celor care sunt trimiși în tribună, pentru că nu intră nici pe foaia de joc, situația lui Chukwuemeka și Madueke, ambii accidentați.

Cote la pariuri la jocul Real Madrid – Chelsea

Pentru casele de pariuri, Real Madrid este mult prea puternică la acest moment pentru Chelsea. Echipa cu 14 trofee Champions League în vitrină are cotă de 1,70 la victorie față de 5,00 cât au primit londonezii pentru a detona bomba pe „Santiago Bernabeu” Șansă dublă „1X” e modică – 1,20, dar șansă dublă „X2” are cotă de 2,20. La gol marcat, Real aproape că nu contează, cu 1,18, iar Chelsea are 1,50.

Sunt cinci meciuri directe între cele două echipe și bilanțul nu e deloc rău pentru Chelsea. Care în 1998 cucerea Supercupa Europei, cu un 1-0 în fața spaniolilor. Apoi, în sferturile de finală ale Champions League în 2021, Chelsea pleca outsider, dar învingea acasă cu 2-0 și apoi făcea egal, 1-1, la Madrid și în acel sezon câștiga trofeul, la lovituri de departajare cu Manchester City. În 2022, tot în sferturi de finală, numai așa se întâlnesc ele, a fost ca la nebuni: 3-1 pentru Real la Londra, urmat de 2-3 pe Bernabeu, dar Real a mers mai departe.

ADVERTISEMENT