Sport

Carlo Ancelotti, aproape să preia naționala Braziliei. Antrenorul lui Real Madrid ar fi acceptat oferta sud-americanilor. Reacție oficială

Carlo Ancelotti (63 de ani), antrenorul lui Real Madrid, este foarte aproape să devină noul selecționer al Braziliei. Italianul și-ar fi dat deja acordul.
11.02.2023 | 11:30
Carlo Ancelotti aproape sa preia nationala Braziliei Antrenorul lui Real Madrid ar fi acceptat oferta sudamericanilor Reactie oficiala
8 trofee a cucerit Carlo Ancelotti pe banca lui Real Madrid. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La Real Madrid din vara lui 2021, antrenorul italian e gata să plece de pe Santiago Bernabeu și să accepte propunerea Federației Braziliene de Fotbal.

Carlo Ancelotti, noul selecționer al Braziliei. Când pleacă de la Real Madrid

Carlo Ancelotti mai are contract cu Real Madrid până în vara lui 2024, însă italianul îi va părăsi pe spanioli la finalul acestui sezon și va prelua naționala Braziliei, anunță ESPN.

ADVERTISEMENT

Astfel, antrenorul va semna contract valabil până la finalul Campionatului Mondial din 2026. Jurnaliștii brazilieni anunță că cele două părți ar fi ajuns de la un acord, iar Neymar și compania au fost deja anunțati de această decizie.

În acest moment, cu Ancelotti la cârmă, Real Madrid e pe locul doi în La Liga, la nu mai puțin de opt puncte distanță de liderul FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

„Los blancos” sunt calificați și în optimile UEFA Champions League, unde o vor întâlni pe FC Liverpool. Sunt șanse destul de mici ca Ancelotti să plece însă de la Real Madrid cu un trofeu important în vară.

Carlo Ancelotti neagă plecarea de la Real Madrid: „Am contract până în 2024”

Carlo Ancelotti nu a dat apă la moară zvonurilor și a dezmințit că va semna cu Brazilia înainte de finala Campionatului Mondial al Cluburilor cu Al-Hilal: „Situaţia mea este foarte clară, am contract până în 2024”, a spus antrenorul, conform TuttoMercatoWeb.

ADVERTISEMENT

După plecarea lui Tite, pe lista de posibili înlocuitori au mai fost Zinedine Zidane, Luis Enrique şi Pep Guardiola, însă negocierile au eșuat încă din fazele incipiente.

De-a lungul timpului Carlo Ancelotti a antrenat echipe importante precum PSG, Chelsea, Juventus Torino, AC Milan, Bayern Munchen, Napoli sau Everton.

ADVERTISEMENT

Carlo Ancelotti, CV impresionant ca antrenor, însă zero experiență ca selecționer

Deși a reușit atâtea performanțe și a cucerit atâtea trofee, Carlo Ancelotti nu a fost niciodată selecționer, iar să preia naționala Braziliei la 63 de ani va fi cu siguranță una dintre cele mai mari provocări din carieră.

Ancelotti ar urma să preia Brazilia în iulie 2023, iar jucătorii lui Real Madrid au fost deja informați de decizia antrenorului, însă nu îi poartă pică și înțeleg șansa uriașă care i se oferă: câștigarea unui titlu mondial ca selecționer al selecao.

Singura experiență cu o primă reprezentativă a fost ca antrenor secund la naționala Italiei în anii ’90, imediat după ce și-a încheiat cariera de jucător. Până atunci, conform sursei citate Brazilia va fi pregătită de Ramon Menezes, actualul selecționer al naționalei U20.

Federația Braziliană de Fotbal a negat că s-a ajuns la un acord cu Ancelotti

Imediat după apariția articolului în presa din Brazilia, Federația Braziliană de Fotbal a dezmințit informația printr-un comunicat de presă: „Federația Braziliană de Fotbal (CBF) informează că știrea apărută vineri, 10 februarie, că antrenorul Carlo Ancelotti este noul selecționer al Braziliei, nu este adevărată. 

Președintele Ednaldo Rodrigues își menține declarațiile de miercuri, după tragerea la sorți pentru Cupa Braziliei. Pentru moment, acesta a eliminat orice speculații, spunând că această problemă va fi rezolvată cu transparență și antrenorul ales va fi anunțat la timpul potrivit”. 

ADVERTISEMENT