Fotbal international

Carlos Bilardo nu a aflat de moartea lui Diego Maradona: ”I s-a închis televizorul”

25.11.2020 | 21:47
Carlos Bilardo nu a aflat de moartea lui Diego Maradona I sa inchis televizorul
ADVERTISEMENT

Carlos Bilardo, selecționerul echipei naționale a Argentinei la succesul de la Campionatul Mondial din 1986, nu a aflat de moartea lui Diego Maradona.

La mai puțin de o lună după ce a împlinit vârsta de 60 de ani, Diego Maradona a murit în casa sa din orașul Tigre, unde se stabilise după operația pe creier.

ADVERTISEMENT

Din primele informaţii, decesul lui Maradona a fost constatat la ora 13:02 (ora 18:02 în România), după ce patru ambulanţe au venit de urgenţă în încercare de a-l salva.

Vestea morții lui Diego Maradona nu i-a fost dată lui Carlos Bilardo

Deși tragica veste a morții lui Diego Maradona a ajuns în toate colțurile lumii, fostul antrenor al acestuia la naționala Argentinei, Carlos Bilardo, încă nu știe de decesul acestuia, fiind protejat de familie din cauza bolii.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 82 de ani, Carlos Bilardo are probleme de sănătate, el suferind de sindromul Hakim-Adams, boală neurodegenerativă, şi fiind operat, iar din această cauză a fost protejat cu privire la vestea morții fostului său elev.

”Au închis televizorul, i-au spus că nu merge cablul până la noapte sau până mâine. Nu ştiu dacă i se va spune. Îl izolăm de astfel de situaţii”, a declarat Jorge, fratele lui Carlos Bilardo, conform cotidianului argentinian Clarin.

ADVERTISEMENT

De câteva săptămâni, Carlos Bilardo a fost instalat într-un apartament din Buenos Aires aflat vizavi de casa în care locuia împreună cu soţia sa Gloria şi una dintre fiicele lor. Fostul antrenor este sub supravegherea permanentă a unui cadru medical.

Diego Maradona a murit la 60 de ani, însă cel mai mare fotbalist din istorie a avut un regret. Genial pe teren, în special atunci când a jucat pentru Argentina şi Napoli, “El Pibe de Oro” nu a câştigat niciodată Balonul de Aur.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a fost mișcat de trecerea în neființă a lui Diego Maradona. În vârstă de 35 de ani, vedeta portugheză a publicat un  mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook, prin care și-a exprimat aprecierea față de fostul mare fotbalist argentinian.

ADVERTISEMENT