News

Cartea lui Mircea Geoană, succes răsunător la Târgul de Carte Gaudeamus. „O lectură despre reziliență, progres și un optimism conectat la realitate”

Cartea lui Mircea Geoană s-a bucurat de un succes răsunător la Gaudeamus. Este pe primul loc în topul celor mai vândute cărți ale Editurii Litera.
27.11.2023 | 18:17
Cartea lui Mircea Geoana succes rasunator la Targul de Carte Gaudeamus O lectura despre rezilienta progres si un optimism conectat la realitate
Cartea lui Mircea Geoană, succes răsunător la Târgul de Carte Gaudeamus. colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cartea lui Mircea Geoană s-a bucurat de un succes răsunător la Târgul de Carte Gaudeamus. Evenimentul dedicat iubitorilor de lectură s-a desfășurat în perioada 22 – 26 noiembrie, la Pavilionul Central Romexpo, din București.

Cartea lui Mircea Geoană, real succes la Târgul Gaudeamus

Cu acest prilej, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a lansat cartea intitulată „Bătălia pentru Viitorul României – Gândurile unui român la vârful NATO”, pe data de 24 noiembrie. Mircea Geoană vorbește despre progresul României, dar și despre „momentul periculos” în care se află țara.

ADVERTISEMENT

Cartea manifest este descrisă de editura Litera, cea care a publicat-o, drept „o lectură despre reziliență, progres și un optimism conectat la realitate”. Cititorii au fost foarte curioși cu privire la viziunea pe care Mircea Geoană o are despre România și viitorul țării.

Drept urmare, cartea a fost pe primul loc în topul celor mai vândute cărți ale Editurii Litera, la Târgul Gaudeamus. Pe podium se află și “Cronicile nesăbuinței. Adevăruri istorice în trilogia Charles Baker”, de Igor Bergler, și “Fetele disparute”, de Claire Douglas.

ADVERTISEMENT

Mircea Geoană a vorbit despre cartea sa în cadrul emisiunii radio Morning Glory, la Rock FM. Acesta a specificat că a început să o scrie în perioada pandemiei, având în plan de foarte multă vreme să își „creioneze” ideile despre viitorul României.

Secretarul general adjunct al NATO a vorbit și despre cum au decurs negocierile pentru integrarea României în NATO, în perioada când el era ambasadorul României în Statele Unite ale Americii. Cu privire la supozițiile privind un posibil anunț pentru participarea la alegerilor prezidențiale, Mircea Geoană a spus că „nu este vorba despre asta”.

ADVERTISEMENT

„Nu neapărat, în clipa în care vii cu un proiect pentru țară, când vii cu ceva ambițios, înseamnă și un anunț sau o intenție de anunț. Nu-i vorba despre asta”, a transmis Mircea Geoană.

Mircea Geoană: „Avem o șansă foarte bună, ca nicicând în istorie, dar avem și niște riscuri”

În cartea „Bătălia pentru Viitorul României”, secretarul general adjunct al NATO vorbește despre faptul că ne aflăm, la ora actuală, în cel mai bun moment al istoriei țării. Însă, paradoxal ne aflăm și în cel vulnerabil moment.

ADVERTISEMENT

„În carte vorbesc foarte mult despre ceea ce înseamnă paradoxul românesc. Suntem, fără îndoială, în cel mai bun moment al istoriei naționale, în NATO, securitatea acoperită în UE. În mod normal, ar trebui să fim foarte ok. Dar partea paradoxală este că în momentul cel mai bun al istoriei suntem și cei mai vulnerabili. Avem jumătate dintre tinerii României plecați în afara țării. Avem un declin demografic care este incredibil de periculos. În ritmul ăsta, ajungem în 2040, 2050 să fim 14 milioane de oameni.

Paradoxul ăsta este foarte puternic. În momentul ăsta se împart cărțile. Apelul meu în această carte este să facem ce au făcut și înaintașii noștri. De fiecare dată când au avut un astfel de moment, au avut o capacitate, numesc eu asta un fel de oportunism strategic al românilor, să folosească o criză să meargă mai departe. Avem o șansă foarte bună ca nicicând în istorie. Dar avem și niște riscuri, mai degrabă de natură internă, de economie, de societate, de relații între oameni, de valori”, a adăugat Mircea Geoană.

 

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"N-am crezut asta!" Cum arată Maria Sharapova, la 4 ani de la retragere
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit la Timpuri Noi
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi...
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi noi suntem proști?"
Micutzu scapă de urmărirea penală, la fel și scandalagiii care l-au agresat
Micutzu scapă de urmărirea penală, la fel și scandalagiii care l-au agresat
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi