News

Casa Albă încearcă să o convingă pe Nancy Pelosi de riscurile unei deplasări în Taiwan. China a avertizat cu ”consecințe grave” dacă vizita va avea loc

Administrația de la Casa Albă încearcă în aceste zile să o convingă pe Nancy Pelosi că o deplasare în Taiwan prezintă multe riscuri de securitate. China a avertizat deja cu ”consecințe grave” dacă vizita va avea loc.
27.07.2022 | 20:18
Casa Alba incearca sa o convinga pe Nancy Pelosi de riscurile unei deplasari in Taiwan China a avertizat cu consecinte grave daca vizita va avea loc
Posibila vizită a lui Nancy Pelosi în Taiwan creează îngrijorare la Washington. China amenință cu consecințe. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Perioadă extrem de tensionată la nivel diplomatic între Washington și Beijing. O posibilă vizită în Taiwan a lui Nancy Pelosi, un oficial de prim rang din SUA, a agitat spiritele în ambele state.

Posibila vizită a lui Nancy Pelosi în Taiwan creează îngrijorare la Washington. China amenință cu consecințe

Pelosi, cea care ocupă poziția de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor în Congresului american, a dat de înțeles, în ultima perioadă, că va face o deplasare în Taiwan.

ADVERTISEMENT

Dat fiind acest aspect, la Washington, oficiali importanți din administrația Biden au demarat un proces prin care vor să o convingă pe Pelosi de riscurile unei astfel de vizite, scrie CNN.

Oficialii administrației de la Washington se tem pentru securitatea lui Pelosi în timpul călătoriei și nu știu care va fi modul în care China ar putea răspunde la vizita unui oficial american în Taiwan.

ADVERTISEMENT

În cazul în care preşedintele Camerei Reprezentanţilor va ajunge în Taiwan, Pentagonul are pregătit un plan solid pentru a asigura integritatea oficialului.

Într-un interviu pentru Associated Press, oficialii americani spun că, dacă evenimentul va avea loc, armata își va spori circulația forțelor regiunea India-Pacific.

ADVERTISEMENT

Aceștia au refuzat să ofere mai multe detalii, dar au spus că avioanele de luptă, navele, mijloacele de supraveghere și alte sisteme militare vor fi probabil folosite pentru a oferi inele de protecție pentru zborul lui Pelosi spre Taiwan.

În ceea ce-l privește pe Joe Biden, acesta le-a spus jurnaliștilor, săptămâna trecută, că ”armata nu consideră o idee bună” o astfel de vizită.

ADVERTISEMENT

China a avertizat cu ”consecințe grave” dacă vizita va avea loc

Vestea că Nancy Pelosi ar putea ajunge la Taipei a înfuriat regimul de la Beijing.

China a avertizat în debutul acestei săptămâni, printr-un oficial al Ministerului de Externe, că este gata să răspundă unei asemenea vizite a lui Nancy Pelosi.

Statele Unite ale Americii vor fi responsabile de toate consecinţele grave care ar decurge după un astfel de eveniment”, au anunțat asiaticii, conform BBC.

Pelosi ar fi politicianul american cu cel mai înalt rang constituţional care s-ar deplasa în Taiwan din 1997 încoace.

ADVERTISEMENT
Tags: