News

Casa de Pensii, anunț important pentru mulți beneficiari. E obligatoriu până azi, 25 octombrie 2023. “În caz contrar, pensia va fi reținută de la plată”

Informații utile pentru acești beneficiari. Casa de Pensii a făcut anunțul, ce sunt obligați să facă până azi, 25 octombrie.
25.10.2023 | 09:27
Casa de Pensii anunt important pentru multi beneficiari E obligatoriu pana azi 25 octombrie 2023 In caz contrar pensia va fi retinuta de la plata
Casa de Pensii, anunț important pentru mulți beneficiari. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Casa de Pensii transmite un anunț important pentru mii de beneficiari. Ce sunt obligați să facă persoanele în cauză,  până miercuri, 25 octombrie. În caz contrar, riscă să piardă aceste sume de bani.

Casa de Pensii, anunț important pentru acești beneficiari

Până astăzi, 25 octombrie, persoanele din România care beneficiază de pensie de urmaș sunt așteptate la casele teritoriale de pensii pentru a aduce un document important. Este vorba de adeverința în original care demonstrează că în anul universitar 2023-2024 se află la o formă de învățământ superior.

ADVERTISEMENT

Beneficiarii sunt elevii și studenții, cu vârste de până la 26 de ani, care primesc această indemnizație de urmaș. De altfel, elevii au fost obligați să prezinte încă din luna septembrie această adeverință.

În cazul celor care nu au depus documentul, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2023 a fost reținută. Pentru a evita astfel de situații, reprezentanții Casei Naționale de Pensii au atras atenția beneficiarilor cu privire la adeverința care trebuie depusă cât mai curând.

ADVERTISEMENT

„Studenții beneficiari ai unei pensii de urmaş, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2023 – adeverința în original. Din care să rezulte că în anul universitar 2023-2024, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii.

În situația neprezentării până la data de 25 octombrie 2023 a adeverinței în original, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată”, a transmis Casa de Pensii.

ADVERTISEMENT

Cine are dreptul la pensia de urmaș

Pensia de urmaș este destinată copiilor și soțului/soției unei persoane decedate. Condiția este ca respectivul să fi fost pensionar ori să îndeplinească anumite condiții pentru a obține o pensie. Copiii în vârstă de până la 16 ani primesc necondiționat pensie de urmaș.

Cei care au vârste cuprinse între 16 și 26 de ani pot primi această indemnizație dacă urmează o formă de învățământ. Banii sunt primiți până când studiile vor fi finalizate, potrivit legii.

ADVERTISEMENT

Însă, sunt anumite situații când copiii urmași, care au peste 26 de ani, continuă să primească pensia. Vorbim de cazul celor care o anumită invaliditate, dacă aceasta a apărut înainte de împlinirea vârstei de 26 de ani.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: