Sport

Casemiro a recunoscut că a jucat toată cariera cu numele scris greșit pe tricou. Cum îl cheamă de fapt și de ce a ținut ascuns

Casemiro, unul dintre cei mai buni mijlocași din lume, are o poveste fabuloasă în spate. Numele i-a fost scris greșit în cea mai mare parte a carierei, însă nu a vrut o schimbare.
05.02.2023 | 09:15
Casemiro a recunoscut ca a jucat toata cariera cu numele scris gresit pe tricou Cum il cheama de fapt si de ce a tinut ascuns
Casemiro este unul dintre cei mai buni mijlocași defensivi din ultimul deceniu. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Casemiro (30 de ani), unul dintre cei mai buni mijlocași defensivi din lume în ultimul deceniu, are o poveste uluitoare în spate. Fotbalistul brazilian a dezvăluit că numele său a fost scris greșit în aproape toată cariera, însă nu a preferat o schimbare pentru că este superstițios.

Casemiro a jucat cu numele scris greșit pe tricou în cea mai mare parte a carierei

Casemiro sau Carlos Henrique „Casimiro” este recunoscut pentru cifrele excelente înregistrate în ultimul deceniu la Real Madrid, Manchester United și în naționala Braziliei. Intitulat unul dintre cei mai buni mijlocași defensivi din lume, fotbalist brazilian a cucerit cinci trofee ale Ligii Campionilor în tricoul lui Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Actualmente la Manchester United, Casemiro a dezvăluit că, în perioada în care evolua la Sao Paulo, numele i-a fost scris greșit pe tricou, însă datorită faptului că a avut o prestație foarte bună a ales ca greșeala să nu fie rectificată.

„Deci, chestia este că numele meu este Carlos Henrique Casimiro, cu un „i” acolo. Îmi amintesc că am jucat un meci pentru Sao Paulo și clubul mi-a greșit numele.

ADVERTISEMENT

Au scris-o cu un „E”. Am jucat foarte bine în acel joc și, fiind o persoană superstițioasă, le-am spus ‘lasă-l așa, că lucrurile merg bine!’”, a spus Casemiro într-un interviu pentru Football Focus, citat de Daily Mail.

Casemiro, unul dintre jucătorii de bază ai lui Manchester United

În cele din urmă, decizia lui Casemiro de a-și păstra numele greșit s-a dovedit a fi inspirată pentru că fotbalistul brazilian are o carieră de succes.

ADVERTISEMENT

În tricoul lui Real Madrid, echipă pentru care a evoluat până în începutul sezonului, Casemiro a cucerit cinci trofee ale Ligii Campionilor, trei titluri în La Liga, o Cupă a Spaniei, trei Supercupe ale Spaniei, trei Supercupe ale Europei și trei Cupe Mondiale a Cluburilor.

Ajuns pe Old Trafford în vară pentru 70,65 milioane de euro, Casemiro, deși nu a avut un început lansat, s-a integrat treptat în echipa lui Manchester United și a devenit unul dintre jucătorii de bază. Mijlocașul brazilian a adunat 29 de partide în tricoul echipei lui Erik ten Hag, reușind să marcheze de patru ori și să ofere 5 pase decisive.

ADVERTISEMENT

Povestea fabuloasă a lui Casemiro. Cum și-a ales poziția de „închizător”

La vârsta de 11 ani, Casemiro se afla în probe la Sao Paulo, iar antrenorii i-au întrebat pe copii ce poziție joacă. Cea mai populară, era zona vârfului de atac, însă fotbalistul brazilian, care evolua la cea vreme pe acel post, cunoștea acest aspect.

Nu a ridicat mâna pentru că alte 50-60 de mâini se arătau în zare. Ulterior, antrenorii au întrebat cine vrea să poarte numărul 10. Mijlocașul lui Manchester United a aplicat aceeași strategie pentru că mult mai multe mâini s-au ridicat.

În momentul în care antrenorii au întrebat cine vrea joacă pe postul de mijlocaș defensiv, Casemiro a răspuns prompt. Eu! Eu sunt”, a fost răspunsul lui Casemiro, în timp ce alți 8-9 copii au ridicat mâna. În timp, brazilianul s-a acomodat pe poziția de „închizător”, devenind unul dintre cei mai buni mijlocași defensivi din lume.


  • Cota MAXBET pentru Manchester City: 1,64 este cota pentru „ambele echipe să înscrie: da” la meciul Tottenham – Manchester City. 

ADVERTISEMENT