Life

Cât a ajuns să câștige un zidar român în Franța. Suma lunară pe care o ia un zugrav sau un rigipsar cu experiență

Ce salariu încasează un meseriaș român în Franța. Veniturile primite de oamenii pricepuți care lucrează în construcții.
27.04.2023 | 22:40
Cat a ajuns sa castige un zidar roman in Franta Suma lunara pe care o ia un zugrav sau un rigipsar cu experienta
Ce salariu încasează un meseriaș român în Franța. Veniturile primite de oamenii pricepuți care lucrează în construcții. Sursa foto: bobvila.com
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să câştige un zidar român în Franța. Suma lunară pe care o ia un zugrav sau un rigipsar cu experiență. Nu sunt deloc meserii ușoare și firmele caută constant oameni pentru a-i angaja pe aceste posturi.

Ce salariu încasează un meseriaș român în Franța. Veniturile primite de oamenii pricepuți care lucrează în construcții

Meseriașii români sunt foarte căutați în străinătate. Spre exemplu, salariul primit de aceștia în Franța este destul de mare, în comparație cu țara noastră. Companiile promit bani frumoși și numeroase alte avantaje.

ADVERTISEMENT

O firmă franceză oferă un venit care depășește 2.000 de euro, conform cancan.ro. De asemenea, un dulgher – zidar profesionist poate câștiga în fiecare lună între 2.000 și 2.500 de euro. O altă companie, pe o platformă cu anunțuri de angajări, le dă oamenilor salarii începând de la 1.700 de euro.

Acestea pot ajunge până la 2.300 de euro, în funcție de experiența fiecăruia. Totodată, un alt anunț care caută zidari pentru munca în străinătate arată că venitul lunar depășește valoarea de 1.700 de euro pentru un program de 8 ore.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, un muncitor care lucrează pe teritoriul țării noastre încasează între 3.000 și 7.500 de lei, în funcție de calificare. În altă ordine de idei, în domeniul construcțiilor, un lucrător în Germania primește între 2.300 și 3.000 de euro.

Zidarii români, foarte căutați în Franța

Contractorii de peste hotare nu caută doar zugravi, ci și foarte mulți rigipsari. Aceștia trebuie să aibă neapărat experiență în domeniu dacă vor să încaseze în fiecare lună între 5.000 și 6.000 de lei. Salariul poate crește în funcție de calificare.

ADVERTISEMENT

Un ajutor de rigipsar sau zugrav încasează între 3.500 și 4.000 de lei. Pentru acest loc de muncă angajații nu trebuie să fie neapărat calificați, contractul fiind semnat, în general, pe o perioadă nedeterminată.

Zidarii români sunt foarte căutați în Franța în momentul de față. Angajatorii oferă de obicei transport gratuit, cât și un șantier asigurat. De asemenea, firmele din străinătate mai promit și contract de muncă pe o perioadă nedeterminată.

ADVERTISEMENT

Concediile sunt date conform legislației în vigoare, fiind vorba de 30 zile lucrătoare. Echipamentul de protecție este un alt avantaj de care au parte meseriașii, unii beneficiind și de cazare gratuită sau la un preț avantajos.

ADVERTISEMENT
Tags: