News

Cât a ajuns să coste apa într-un supermarket din România. Oamenii, înnebuniți de creșterea prețurilor

Apa plată și apa minerală n-au scăpat de creșterea prețurilor. Oamenii sunt nevoiți să scoată din buzunare sume mai mari atunci când merg într-un supermarket din România.
19.06.2022 | 08:05
Cat a ajuns sa coste apa intrun supermarket din Romania Oamenii innebuniti de cresterea preturilor
Cât a ajuns să coste apa într-un supermarket din România, la ce prețuri să se aștepte oamenii. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Aproape incredibil, dar cât se poate de adevărat, apa plată și apa minerală aproape că au ajuns un lux și sunt afișate la rafturile supermarketurilor cu prețuri mult prea mari pentru buzunarele românilor. Oamenii nu mai înțeleg nimic și se plâng de aceste scumpiri, unele pe care nu le înțeleg.

Cât trebuie să plătești ca să bei apă în România

De altfel, nu toată lumea este mulțumită de explicația guvernanților potrivit căreia este război. Mai ales când vorbim de lucruri simple, elementare, cum ar fi apa, una care n-ar trebuie să reprezinte o problemă pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, oamenii au rămas șocați atunci când au văzut că apa plată Bucovina, bidon de 5 litri a ajuns să coste și peste 9 lei în lanțurile Mega Image. Nu este singura apă care s-a scumpit serios în ultima perioadă.

Zizin, de asemenea, o apă preferată de români costă și peste 3 lei, sticlă de 2 litri. Borsec a sărit de 20 de lei baxul de 6 sticle de 2 litri.

ADVERTISEMENT

În condițiile date, oamenii spun că s-au orientat către mărci mai puțin cunoscute, unele despre care nu știu exact de unde aduc apa, dar care le asigură necesarul zilnic.

O altă variantă ar fi cantitatea mai mare, multe firme propunând bidoane de 10 litri și chiar 20 de litri, dar acestea vin și ele la un preț crescut. S-a ajuns chiar și la 50 de lei bidonul.

ADVERTISEMENT

Având în vedere creșterile impresionante de prețuri, în condițiile în care salariile au rămas pe loc, nu puțini au fost cei care au tăiat pe listă chiar apa. Oamenii spun că s-au reorientat și consumă acum de la chiuvetă, deși nimeni nu știe exact cât este de potabilă.

Cei care locuiesc în mediul rural au parte de prețuri și mai mari. Aici o sticlă de apă a ajuns să coste și 4 leri, în timp ce un bidon de 5 litri a sărit bine de 10 lei. Așa s-a ajuns ca pompele și puțurile să fie din nou folosite.

ADVERTISEMENT