News

Cât a ajuns să coste ceasul cu cuc pe care îl aveau bunicii. Ai putea avea o avere în casă fără să o bagi în seamă

Prețuri uriașe pentru ceasul cu cuc, obiectul pe care îl aveau bunicii pe perete. Colecționarii sunt gata să ofere sume importante pentru pendulele în stare perfectă de funcționare și nu numai
30.07.2022 | 08:04
Cat a ajuns sa coste ceasul cu cuc pe care il aveau bunicii Ai putea avea o avere in casa fara sa o bagi in seama
Ceasul cu cuc al bunicilor ar putea să coste o adevărată avere. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Aproape incredibil, dar cât se poate de adevărat, însă pe marile site-uri de vânzări, ceasul cu cuc pe care îl aveau bunicii a ajuns să coste și o avere. Da, citiți cât se poate de corect. Este adevărat că bani mulți primiți în schimbul pendulelor care merg….ceas.

Câți bani poți să faci cu ceasul cu cuc al bunicilor

Culmea, însă există oferte serioase chiar și pentru cele care nu mai funcționează de mult timp și pe care, în majoritatea cazurilor, s-a pus praful sau au ajuns undeva în podul casei la capitolul obiecte pe care nu ne îndurăm să le aruncăm.

ADVERTISEMENT

Ei bine, poate că acum le-a venit și timpul lor, timpul în care s-ar putea să-și mai arate valoarea. Mai ales că, un asemenea obiect a costat serios și pe vremuri. Să nu vă gândiți că bunicii l-au cumpărat pe o sumă de nimic.

Dimpotrivă, ceasul cu cuc era o avere chiar și în anii comunismului și nu toți și-l permiteau. Reprezenta la un moment dat un semn al bunăstării, un obiect care trebuia etalat în cel mai vizibil punct al casei.

ADVERTISEMENT

Mai ales că, la ora exactă, cucul ieșea din ceas și anunța pe toată lumea trecerea timpului. Privit încă de atunci cu invidie de vecini sau cu mare drag de proprietari, acesta pare că a revenit la modă printre colecționari.

Astfel, pe cele mai importante site-uri de vânzări și cumpărări, ceasul cu cuc al bunicilor a ajuns să coste adevărate averi. Vorbim chiar de sume frumoase, în funcție de starea acestuia, dar mai ales de marca lui.

ADVERTISEMENT

Un ceas nemțesc și care merge fără cusur încă s-ar putea să vă aducă și câteva mii de euro. Nu dați năvală în pod, dar, este adevărat că puteți face măcar o vizită bunicilor, mai ales voi, cei fericiți care încă îi mai aveți în viață. Poate că pe lângă gogoși, clătite și cele mai tari dulcețuri făcute vreodată sunteți și printre norocoșii nepoți cu ceas nemțesc. Obligatoriu cu cuc.

Existau și variante rusești, variante care, deși nu vă aduc averi incomensurabile ar putea să vă bage în buzunare câteva sute de lei bune. Discutăm despre cel puțin 500, bani frumoși într-o asemenea perioadă plină de întrebări.

ADVERTISEMENT

Așadar, ceasul cu cuc al bunicilor ar putea fi rețeta unui concediu de vis. Trebuie doar să vă aduceți aminte pe unde l-ați pus, să-l verificați și să luați legătura cu marii colecționari

ADVERTISEMENT