Life

Cât a ajuns să coste chiria pentru un apartament cu două camere la Cluj, pe durata Untold. Prețurile din Dubai, depășite cu mult

Cât a ajuns să coste chiria pentru un apartament cu două camere la Cluj, în timpul Untold? Prețurile din Dubai au fost cu mult eclipsate.
02.08.2023 | 07:29
Cat a ajuns sa coste chiria pentru un apartament cu doua camere la Cluj pe durata Untold Preturile din Dubai depasite cu mult
Cât a ajuns să coste chiria pentru un apartament cu două camere la Cluj, pe durata Untold. Sursă foto: Hepta, Instagram / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste chiria pentru un apartament cu două camere la Cluj, pe durata Untold? Cu siguranță nimeni nu se aștepta la astfel de prețuri. Inclusiv cele din Dubai sunt istorie, dacă ar fi să facem o comparație.

Cât a ajuns să coste chiria pentru un apartament cu două camere la Cluj, pe durata Untold

Festivalul Untold începe de miercuri, 3 august. La fel ca și în alți ani, cei care au pensiuni ori diferite locuri de cazare, dau cel mai probabil lovitura weekend-ul acesta. Dovada cea mai clară o reprezintă prețurile.

ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste chiria pentru un apartament cu două camere la Cluj, pe durata Untold? S-ar părea că proprietarii au șansa să se îmbogățească în doar câteva zile, cât durează festivalul.

Prețul pentru chiria unui apartament cu două camere la Cluj a ajuns să fie mai mare cu 800%. Un site în care sunt postate anunțuri de închiriere confirmă acest lucru.

ADVERTISEMENT

Astfel, cine vrea să închirieze un apartament la Cluj pe toată durata Untold, are de scos din buzunar sume imense. Sunt proprietari care cer chiar și până la 5.315 euro pentru trei nopți.

Prețurile din Dubai, eclipsate total

De asemenea, există și apartamente care se închiriază cu până la 7.222 de euro. Iar dacă ar fi să facem o comparație cu Dubai, nu avem ce spune. Trei nopți la Burj Al Arab, în aceeași perioadă, costă doar 4.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Este normal să crească chiria atât de mult pe durata Untold? Horia Constantinescu, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a oferit câteva detalii în acest sens. Întrebat de cei de la cancan.ro despre această situație, el spune că totul depinde de cerere și ofertă.

Totodată, acesta a mai explicat și că locurile de cazare din Cluj, dar și din apropiere sunt epuizate acum. Nu e de mirare deci, de ce unele persoane ar ajunge să plătească chiria de mii de euro doar pentru trei zile la Untold.

ADVERTISEMENT

„Ceea ce se întîmplă în fiecare an cu creșterea prețurilor locurilor de cazare în Cluj și împrejurimi în perioada în care e organizat festivalul UNTOLD ține de cerere și oferta, în mare parte. Pur și simplu, piața e cea care dispune, mai ales dacă oferta e mai mică în raport cu cererea.

Vă pot spune că am trecut prin zonă cu puțin înainte de desfășurarea festivalului și colegul comisar de la Cluj mi-a transmis că pe o rază de 50 – 60 de kilometri de municipiul care organizează evenimentul nu mai găsești o cameră disponibilă nici măcar la o pensiune foarte îndepărtată și fără pretenții”, a spus acesta, pentru cancan.ro.

ADVERTISEMENT
Tags:
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă