Life

Cât a ajuns să coste un dovleac de Halloween. Suma e considerată de mulţi români prea mare

Cât a ajuns să coste un dovleac de Halloween. Suma este destul de mare și românii preferă să facă altceva cu banii. Iată ce preț au, de fapt.
27.10.2022 | 20:04
Cat a ajuns sa coste un dovleac de Halloween Suma e considerata de multi romani prea mare
Cât a ajuns să coste un dovleac de Halloween. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un dovleac, pe care unii români îi decorează înfricoșător de Halloween, după tradiția americană a sărbătorii. Dar dovlecii sunt foarte buni și în mâncare, dar și așa prețurile sunt considerate prea mari de unii românii.

Cât a ajuns să coste un dovleac de Halloween

Cei care vor să respecte tradițiile și să își decoreze casa cu dovleci de Halloween, trebuie să scoată din buzunar sume destul de mari.

ADVERTISEMENT

În piețe, dovlecii nu sunt vânduți deloc ieftin. Unul mare, care este și greu, poate să costă chiar și 80 de lei. Dovlecii mai mici pot să ajungă și la 32 de lei.

Tocmai de aceea, mulți români refuză să mai cumpere dovleci, și preferă să pună altceva în coșul de cumpărături, care a devenit și el foarte scump din cauza inflației.

ADVERTISEMENT

Vestea proastă cu aceste prețuri mari ale dovlecilor este pentru cei cărora le place să îi gătească. Se pare că nu mulți se vor mai bucura de rețelele cu dovleac, cum ar fi dovleacul copt simplu sau chiar plăcinta cu dovleac, având în vedere prețurile mari.

Prețuri tot mai mari la alimente. Totul s-a scumpit

Prețurile la alimente au crescut foarte mult în ultima vreme și absolut tot ceea ce se găsește la raft este mai scump decât anul trecut cu cel puțin un leu.

ADVERTISEMENT

Conform Digi24, românii plătesc mai mult cu 45 de lei în 2022 pentru un coș de bază, în timp ce anul trecut pentru aceleași produse plăteau mult mai puțin.

Cele mai mari creșteri de preț au înregistrat pâinea, zahărul, făina, uleiul și produsele lactate. De exemplu, unele tipuri de lapte depășesc și 20 de lei pe litru.

ADVERTISEMENT

Un coș de cumpărături cu alimentele principale pentru români era în august 2022 170 de lei, un preț cu aproape 10 procente mai mare decât la începutul anului, în martie, când a izbucnit și războiul din Ucraina, învinovățit și el pentru creșteri.

Unele dintre alimente au ajuns să coste mai mult cu 50% față de anul trecut și o majorare enormă este la pâine, unde anumite tipuri de pâine costă mai mult cu 180% față de anul trecut.

ADVERTISEMENT
Tags: