Life

Cât a ajuns să coste un kilogram de salam de post la Kaufland. Salamul din carne e cu mult mai ieftin

Cât a ajuns să coste un kilogram de salam de post la Kaufland? Salamul din carne a ajuns să fie cu mult mai ieftin la raft.
27.03.2024 | 10:19
Cat a ajuns sa coste un kilogram de salam de post la Kaufland Salamul din carne e cu mult mai ieftin
Cât a ajuns să coste un kilogram de salam de post la Kaufland. Sursă foto: Pinterest, Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un kilogram de salam de post la Kaufland? Suntem în Postul Paștelui, iar prețurile parcă au explodat. Salamul din carne a ajuns să fie cu mult mai accesibil la raft.

Cât a ajuns să coste un kilogram de salam de post la Kaufland

Postul Paștelui a început deja de câteva zile bune. Iar produsele de post sunt la mare căutare. Sunt persoane care aleg să prepare acasă diferite rețete, care nu au la bază carne, ori produse lactate, în timp ce altele merg direct în magazine.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, avem din ce alege la raft. Există dulciuri de post, mezeluri de post, dar și multe alte preparate. Astfel, pentru mulți, această perioadă poate trece mai ușor avânt în vedere diversitatea alimentară.

Un produs vedetă în Postul Paștelui este chiar salamul vegetal. Cei care adoră mezelurile, dar care țin post, pot opta pentru el, astfel încât să își asigure o masă rapidă. Prețul nu este însă pentru orice buzunar.

ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un kilogram de salam de post la Kaufland? Prețul este de trei ori mai mare decât cel pentru salamul din carne, astfel că puține persoane își permit să îl cumpere.

Un kilogram de salam de post costă 66 lei, iar un pachet de 88 de grame ajunge undeva pe la 5,29 lei. Dacă ar fi să facem o comparație cu prețul pentru un kilogram de salam de vară, vorbim despre un adevărat record.

ADVERTISEMENT

Este o alegere sănătoasă salamul de post?

Acum că am aflat cât a ajuns să coste un kilogram de salam de post la Kaufland, e bine să știm și ce alegeri putem face. Deși la prima vedere poate părea un preparat vegetal sănătos, adevărul e altul.

Nutriționistul Carmen Brumă, spre exemplu, ne recomandă să evităm anumite alimente în perioada postului. Chiar dacă nu sunt de origine animală, acestea ne pot crea mari probleme când vine vorba de siluetă.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform nutriționistului, cei care vor să își mențină silueta în Postul Paștelui e bine să fie atenți. Mezelurile de post, dar și maioneza, ne pot aduce câteva probleme cu greutatea.

Dulciurile de post nu sunt nici ele atât de sigure, în special cele care au cremă. Deși pot părea tentante, adevărul este că există riscul ca acestea să ne afecteze silueta mai mult decât cele pe care le știm deja.

ADVERTISEMENT