News

Cât a ajuns să coste un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din București. Accesul publicului este gratuit

Târgul de Crăciun din București s-a deschis duminică seară, 20 noiembrie, iar în ciuda ploii torențiale, mulți bucureșteni au trecut pe acolo.
21.11.2022 | 11:18
Cat a ajuns sa coste un pahar de vin fiert la Targul de Craciun din Bucuresti Accesul publicului este gratuit
Ce prețuri găsim la Târgul de Crăciun din București 2022. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Târgul de Crăciun din București în acest an are mai multe atracții decât până acum, însă și prețurile sunt ceva mai diferite.

Ce putem face la Târgul de Crăciun din București

Bucureștenii care vin la Târgul de Crăciun au la dispoziție un patinoar de peste 30 de metri lungime, un carusel şi o roată panoramică, cu o înălțime de aproape 40 de metri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se găsesc și mâncăruri tradiționale, dulciuri, iar în anumite zile vor fi și concerte, după cum anunța primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Edilul a participat la deschiderea Târgului de Crăciun din București și s-a arătat extrem de încântat de rezultate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Nicușor Dan a fost surprins și de faptul că, în ciuda ploii, bucureștenii au decis să participe la deschidere.

”Am vizitat în această seară Târgul de Crăciun București 2022 din Piața Constituției și m-a bucurat faptul ca foarte mulți oameni, bucureșteni și turiști deopotrivă, au venit la deschidere în ciuda ploii”, anunța Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Amintim că în doar câteva zile urmează să fie deschis și un Târg de Crăciun în Drumul Taberei, o alternativă pentru cei care stau în alte zone din București.

Cât costă vinul fiert și șoriciul de porc la Târgul de Crăciun din București

Câți bani trebuie să avem la noi dacă mergem la Târgul de Crăciun din București? Depinde de ce vrem să achiziționăm, pentru că prețurile nu mai sunt cele pe care le știam.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei care vor să bea un pahar de vin fiert trebuie să scoată din buzunar între 7-10 lei, în funcție de locul de unde îl achiziționează.

De asemenea, cei care vor o apă plată, un suc, ori un ceai, vor scoate din buzunar între 5-6 lei.

Vedeta Târgului de Crăciun din București este clasicul șorici de porc, al cărui preț este de 14 lei pentru doar 100 de grame.

Tot la Târgul de Crăciun găsim și celebrele gogoși, care costă în jur de 9-15 lei.

Cei care vor să meargă la patinoarul amenajat, vor plăti 20 de lei pentru o oră și alți 20 de lei pentru a-și închiria patine.

Cât costă o tură cu roata panoramică la Târgul de Crăciun din București

De asemenea, bucureștenii sau turiștii care vor să meargă o tură cu roata panoramică vor avea de plătit 10 lei.

În Târgul de Crăciun din București găsim peste 70 de căsuțe din lemn de unde putem achiziționa jucării pentru ce mici, suveniruri, dar și diverse obiecte handmade sau tradiționale.

De asemenea, pe lângă băuturi calde, putem alege și dintr-o gamă largă de produse alimentare precum brânzeturi, cârnați, sau carne proaspătă.

Cei mici se bucură și ei de jocuri interactive, precum vizita lui Moș Crăciun.

Menționăm că accesul la Târgul de Crăciun din București este gratuit, acesta fiind deschis până la data de 26 decembrie.

De asemenea, de la 1 decembrie, autoritățile urmează să dea drumul și la celebre luminițe de Crăciun, mult așteptate de bucureșteni.

ADVERTISEMENT