Life

Cât a plătit o turistă pe o cafea și o apă plată într-o destinație de vacanță adorată de români. A crezut că este o eroare

O turistă care și-a achiziționat o cafea și o apă plată în vacanță a rămas șocată. Cât a fost nevoită să plătească aceasta?
30.03.2023 | 22:38
Cat a platit o turista pe o cafea si o apa plata intro destinatie de vacanta adorata de romani A crezut ca este o eroare
Cât a plătit o turistă pe o cafea și o apă plată. Sursă foto: Pinterest, Corriere della Sera / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O turistă a avut parte de o experiență pe care cu siguranță nu o va uita. Știm prea bine că prețurile s-au mărit în toată Europa. Chiar și așa însă, femeia nu avea să știe cât va ajunge să plătească pentru o simplă sticlă de apă plată și o cafea.

Cât a plătit o turistă pe o cafea și o apă plată

Mulți români aleg să plece în Europa, iar Italia este una dintre destinațiile lor preferate. Aflați că o turistă a ajuns și ea într-o zonă superbă din această țară. Dincolo de peisajele spectaculoase însă, acesta a revenit acasă cu un gust amar după întreaga experiență.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, turista a mers la lacul Como din Italia. Din postarea ei, este de înțeles că femeia călătorește destul de des. Chiar și așa, aceasta a rămas fără cuvinte în momentul în care a văzut nota de plată pentru două produse achiziționate.

Aceasta a ales să își ia o sticlă de apă și o cafea de la un mic bar din zonă. În momentul în care a fost nevoită să plătească însă, femeia a rămas șocată. 20 de euro, atât au costat-o cele două produse dintr-un mic bar din zonă.

ADVERTISEMENT

Mai exact, 10 euro, adică echivalentul a aproape 50 de lei a fost o simplă apă plată. De cealaltă parte, cafeaua achiziționată de femeie a fost la rândul ei tot 10 euro, conform bonului fiscal publicat de aceasta. Amintim că și în România, prețul pentru o simplă cafea a crescut semnificativ. 

Care ar fi fost prețul corect al acestor produse

Trebuie menționat faptul că, potrivit Corriere della Sera, turista se afla într-o excursie de o zi la lacul Como, atracție din nordul țării, în Lobardia, relativ aproape de Milano. Zona nu era cunoscută ca fiind atât de scumpă. Sau cel puțin așa știa femeia, care a comparat prețurile cu cele din Capri sau Como.

ADVERTISEMENT

„20 de euro pentru o cafea, suntem în Como sau în Capri (destinație de lux)?”, a scris turista revoltată, pe pagina personală de Facebook. Și totuși care ar fi fost prețul normal pentru acea zonă și pentru produsele achiziționate de turistă?

Nota de plată primită de turistă pentru o apă și o cafea. Sursă foto: Corriere della Sera
Nota de plată primită de turistă pentru o apă și o cafea. Sursă foto: Corriere della Sera

Corriere della Sera scrie că o astfel de consumație la un bar din acea zonă, poate chiar și unul de lux, nu ar fi trebuit să coste mai mult de 5 euro. Pe de altă parte, suma de 20 de euro este una enormă. Prețurile le întrec chiar și pe cele din aeroporturile europene. 

ADVERTISEMENT

În postarea ei de pe rețelele de socializare, femeia a publicat și o poză cu bonul fiscal. Nu puțini sunt cei care s-au arătat indignați de experiența acesteia. De asemenea sunt și persoane care se tem ca nu cumva prețurile să explodeze în acest an, odată cu venirea verii.

ADVERTISEMENT