News

Cât cash poți scoate de pe cardul de energie. Locul unde primești banii în numerar. Puțini români știu de el

Românii trebuie să știe că pot primi bani cash dacă mai au bani rămași pe cardurile de energie primite de la Guvern, în situația în care nu au cheltuit deja acești bani.
11.02.2024 | 12:00
Cat cash poti scoate de pe cardul de energie Locul unde primesti banii in numerar Putini romani stiu de el
Cât cash poți scoate de pe cardul de energie. Locul unde primești banii în numerar. Puțini români știu de el
ADVERTISEMENT

Concret, Guvernul României a adoptat o ordonanță care îi vizează pe toți beneficiarii sprijinului pentru încălzire. Așadar, cei care nu au folosit toți banii de pe ele pot primi această sumă în numerar. Pot face asta până pe 31 martie 2024, de la toate oficiile poștale, în termenul de valabilitate al cardurilor emise.

Cât cash poți scoate de pe cardul de energie și din ce loc poți face asta

În mod normal cu un astfel de card de energie se pot face mai multe plăți către furnizori, până se va epuiza suma, însă banii pot fi folosiți doar pentru plata facturilor curente sau restante. Cu toate acestea, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru completarea art. XLVIII din ordonanţa de urgenţă a Guvernului 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice.

ADVERTISEMENT

Prin această măsură, banii rămași pe cardurile de energie pot fi convertiți în cash, până pe 31 martie 2024, la oficiile poștale. ”Românii care nu au utilizat integral sumele de pe cardul de energie valabil pentru procurarea de lemne de foc le vor putea încasa, în numerar, până la data de 31 martie 2024, la oficiile poştale, în termenul de valabilitate a cardurilor emise, pentru documentul/documentele justificativ/justificative emis/emise până la data de 15 martie 2024”, se arată într-un comunicat oficial al Poștei Române, conform RTV.net.

Reamintim că beneficiarii cardurilor de energie sunt pensionarii cu venitul sub 2.000 de lei, sau orice altă persoană care beneficiază de ajutor social sau indemnizație de handicap. Important de reținut, media venitului lunar pe fiecare membru de familie nu poate să depășească 2.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Potrivit anunțului făcut de Poșta Română, ”cardurile de energie sunt valabile până la data de 31 martie 2024 și pot fi folosite pentru lemne de foc, rumeguș, cărbune sau pentru plata facturilor la energie electrică și termică”.

Ce documente sunt necesare pentru a primii cash banii de pe cardurile de energie

Românii care nu vor, însă, să primească banii rămași pe card în numerar, mai au până pe 31 martie 2024 să folosească acești bani pentru a-și plăti facturile. Mai exact facturile pentru consumul de energie electrică, termică sau de gaz.

ADVERTISEMENT

”Poți folosi cardul de energie până la 31 martie 2024! Plătești cu el facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguș, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe”, mai explică reprezentanții Poștei Române.

Plata poate fi făcută la orice subunitate a Poștei Române, la poștaș când vine acasă sau online, pe s-teiul Poștei. Important de știut, pentru a obține banii rămași pe card e nevoie de mai multe documente justificative.

ADVERTISEMENT

În primul rând, beneficiarul trebuie să se prezinte la Poștă cu cardul de energie valabil, actul de identitate și, în cazul în care cardul a fost folosit pentru a cumpăra lemne de foc, actele doveditoare cum ar fi factura sau bonurile fiscale.

ADVERTISEMENT