Life

Cât câștigă un gunoier în România. Orașul în care există listă de așteptare pentru o asemenea meserie

Ce salariu are un gunoier român. Localitatea unde oamenii își doresc să aibă acest loc de muncă și așteaptă luni bune pentru un contract.
12.10.2023 | 20:35
Cat castiga un gunoier in Romania Orasul in care exista lista de asteptare pentru o asemenea meserie
Ce salariu are un gunoier român. Localitatea unde oamenii își doresc să aibă acest loc de muncă și așteaptă luni bune pentru un contract. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât câştigă un gunoier în România. Oraşul în care există listă de aşteptare pentru o asemenea meserie. Angajații nu au nevoie de studii superioare și nici medii, totul este să își dorească să aibă un venit constant.

Ce salariu are un gunoier român. Localitatea unde oamenii își doresc să aibă acest loc de muncă și așteaptă luni bune pentru un contract

Ce salariu are un gunoier român în condițiile în care nu este un job pe care să îl practice multe persoane. Localitatea unde oamenii își doresc să aibă acest loc de muncă și chiar așteaptă luni bune pentru un contract.

ADVERTISEMENT

Veniturile acestor angajați din salubritate au crescut destul de mult în ultimii 10 ani, dar tot au rămas modeste. Salariul net lunar pleacă de la suma de 2.400 de lei și poate crește datorită unor sporuri. Unul este cel de rușine și este vorba de numai 15% din salariul de bază.

Salariul unui șofer de camion din domeniul salubrității primește cel puțin 3.300 de lei, motiv pentru care nu foarte mulți români se grăbesc să aleagă acest domeniu. Totul are legătură cu felul în care sunt priviți de societate.

ADVERTISEMENT

Din păcate, conform gandul.ro, salariile din salubritate sunt cu 30% mai mici decât salariul mediu net pe economie, în ciuda faptului că veniturile nete din acest sector de activitate au crescut cu 124% în ultimul deceniu.

Dacă în România lucrurile nu sunt deloc roz, iată că în străinătate gunoierii sunt plăți mai bine. Spre exemplu, în Germania salariile pornesc de la 745 de euro pe lună (3.600 de lei) și pot ajunge până la 1.017 euro pe lună în sectorul public.

ADVERTISEMENT

În aceeași notă, angajații nemți pot încasa chiar și 1.700 de euro pentru o săptămână de lucru cu 40 de ore. Chiar și așa sunt alte locuri unde gunoierii sunt priviți cu ochi buni și respectați pentru munca depusă.

Unde primesc gunoierii cei mai mulți bani

Gunoierii din New York, Statele Unite ale Americii, primesc un salariu foarte generos. Persoanele care lucrează în salubritate nu sunt stigmatizate de societate și se bucură de venituri care să le asigure un trai mai mult decât decent.

ADVERTISEMENT

Ei pot fi renumerați cu 70.000 de dolari pe an. Meseria aceasta este considerată una dintre cele mai valoroase, angajații din acest domeniu fiind văzuți drept eroi. Ei sunt respectați pentru că rezistă zilnic în condiții extrem de grele, indiferent de vreme.

Pentru a ocupa acest post se fac liste interminabile de așteptare. Aproximativ 100.000 de persoane își depun CV-urile pentru un astfel de loc de muncă, deși angajatorii scot mai puțin de 1.000 de locuri în fiecare an.

ADVERTISEMENT
Tags: