Life

Cât costă o bere produsă la fabrica fiului lui Răzvan Lucescu. Prețul nu e accesibil oricui

Fiul lui Răzvan Lucescu deține prima fabrică de bere produsă artizanal din România, dar prețurile nu sunt pentru toată lumea.
22.07.2023 | 06:00
Cat costa o bere produsa la fabrica fiului lui Razvan Lucescu Pretul nu e accesibil oricui
Cât costă o bere produsă în fabrica lui Matei Lucescu. Sursa foto: Facebook/ Fabrica Grivița
ADVERTISEMENT

Matei Lucescu nu și-a dorit să calce pe urmele adânci lăsate de bunicul și de tatăl lui în fotbalul românesc, astfel că și-a îndreptat atenția către alt domeniu și a intrat în afaceri. Este fondator și director general al primei fabrici de bere artizanală din România, dar prețul produselor sale nu este unul pentru toate buzunarele.

Cât costă o bere produsă în fabrica deținută de fiul lui Răzvan Lucescu

Mircea și Răzvan Lucescu au scris istorie în fotbalul românesc, dar Matei nu le-a călcat pe urme. A cochetat puțin cu sportul, dar a realizat că nu asta îi place să facă, iar acum are succes în afaceri, spre bucuria tatălui său, care declara în emisiunea lui Denise Rifai că se bucură că fiul lui a ales alt drum. 

ADVERTISEMENT

„Știu câtă suferință și cât de greu mi-a fost. Pentru el ar fi fost de cinci ori mai greu cu tatăl și bunicul. Dacă aș fi simțit vreun moment că are pasiune pentru fotbal l-aș fi împins eu. Tata a insistat pentru că voia o continuare a tradiției familiei Lucescu în fotbal.

Matei a avut-o pe Marilu, pe mama lui care nu a avut nicio legătură cu fotbalul și a crescut într-un anturaj feminin. A fost influențat așa că a stat către casă și studiu”, a declarat Răzvan Lucescu despre Matei, în emisiunea de la Kanal D.

ADVERTISEMENT

Așa se face că în anul 2019 a înviat un brand de bere de la noi, Berea Grivița. Patru ani mai târziu a investit, din fonduri proprii, 6 milioane de bere într-o fabrică din Popești- Leordeni. Aceasta a devenit, de fapt, prima fabrică de bere artizanală din România.

Este printre cele mai moderne astfel de unități din Europa de Est, iar berea hipermarketuri şi supermarketuri din România. De menționat este că, inițial, Matei producea pentru domeniul  HoReCa, dar după venirea pandemiei s-a răzgândit.

ADVERTISEMENT

Prețurile nu sunt pentru toate buzunarele

Matei Lucescu pune calitatea pe primul loc, dar pentru a-și permite acest lucru, este necesar să aibă prețuri pe măsură. Astfel, conform site-ului oficial al berii Grivița, costurile pentru o singură sticlă de 0,5 litri pornesc de la 11 lei și ajung până la 18 lei.

Dar există și pachete promoționale, unde sunt combinate mai multe sortimente de bere, ori mai sticle ale aceleiași categorii. În funcție de ce conține o astfel de ofertă, prețurile sunt și de 240 de lei.

ADVERTISEMENT

„E o poveste amuzantă, de scurtă durată, de câţiva ani. Când eram copil, eram printre cei mai mici din grupa mea. E un dezavantaj să fii un portar mic de înălţime. Mi-am dat seama că nu este cel mai potrivit pentru mine.

După aceea, când am ajuns la liceu, am crescut foarte mult şi sunt cel mai înalt din familie. Poate aş fi avut o carieră de portar, dar lucrurile au trecut”, a declarat fiul lui Răzvan Lucescu despre felul în care și-a pornit afacerea, conform as.ro. 

De asemenea, Matei a mărturisit că deși nu l-au înțeles de la început, Mircea și Răzvan Lucescu îl susțin și sunt mândri de ei. „Nu au înţeles de la început treaba asta cu berea, dar, apoi, au înţeles şi m-au susţinut pe tot parcursul fabricii şi în procesul de a construi fabrica.

Bunicul meu, care a fost în Bucureşti până de curând, venea în fiecare zi pe la noi şi bea. Îi livrăm şi acasă. Şi tatăl meu la fel, le place foarte mult, pentru că e o bere diferită!”,  a afirmat Matei Lucescu.

ADVERTISEMENT