Life

Cât costă o croazieră în Caraibe, destinația aleasă de Monica Tatoiu pentru început de an: „Dacă vrei aventură, faci ca mine”

Monica Tatoiu este în vacanță în Caraibe, unde o croazieră poate costa destul de puțin comparativ cu alte destinații exotice de pe planetă.
16.01.2023 | 12:30
Cat costa o croaziera in Caraibe destinatia aleasa de Monica Tatoiu pentru inceput de an Daca vrei aventura faci ca mine
Monica Tatoiu, vacanță în Caraibe. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Nu e început de an în care Monica Tatoiu să nu se bucure de peisaje exotice. Femeia de afaceri se pricepe la ales destinații și, având experiență îndelungată ca globe-trotter, e în măsură să ofere sfaturi celor care au un buget cât de cât permisiv pentru plecat în țările calde.

Monica Tatoiu, expertă în călătorit: „Dacă vrei aventură și adrenalină, faci ca mine”

Tatoiu se află de câteva zile bune în Caraibe, acolo unde se bucură de aventură și adrenalină din plin, căci atunci când pleacă în vacanțe are nevoie de activitate.

ADVERTISEMENT

Fosta patroană Oriflame România a oferit câteva sfaturi de călătorit celor care își permit să plece peste hotare în această perioadă a anului.

Monica Tatoiu a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, de ce a ales Caraibele pentru această perioadă a anului, dar și cum arată vacanța pe care nu și-ar dori-o niciodată.

ADVERTISEMENT

„Pentru scufundări, paradisul este în Bonaire”

„Ce ne dorim când plecăm în vacanță? În primul rând valoare pentru ce plătim. Ce ne mai dorim? La vreme rea? Căldură, soare, mare caldă? Unde găsim aceste oferte la prețuri accesibile? Cu siguranță, Egipt. E aproape, dar cu acoperire de asigurare zero. Așa că soluția multor români români o reprezintă croazierele în Caraibe. Nu te muți cu bagajele, nu ai grija birocrației. Vezi locuri inedite fără bătăi de cap. De ce nu merg eu în croaziere? Pentru că nu îmi place mâncarea de pe vase.

Dacă vrei soare și mare la cele mai mici prețuri în Caraibe, croazierele sunt soluția. Dacă vrei aventură și adrenalină faci ca mine. Alegerile mele pentru iarnă sunt Caraibele francez. Acolo sunt legile Uniunii Europene, mâncare bună, protecție, e moneda euro ca plată.

ADVERTISEMENT

Martinica, Guadeloupe, Saint Marten. E mai puțină influență americană la prețuri. Pentru scufundări, paradisul este în Bonaire. Ai zbor direct din Amsterdam, dar este o destinație scumpă. Nu e pentru plăceri gen Dubai, e oleacă mai sofisticată. Cei care adoră Tulum nu au ce căuta aici”, a declarat Monica Tatoiu pentru FANATIK.

Cât costă o croazieră în Caraibe?

Insulele Caraibe sunt, așadar, accesibile pentru toate bugetele. Croazierele despre care vorbește Monica Tatoiu pornesc de la puțin peste 300 de euro și pot ajunge până la 2.900, în funcție de rută, serviciile oferite pe vas și tipul de vas.

ADVERTISEMENT

De exemplu, pentru cei care vor să exploreze insulele pornind din Florida, suma pentru o călătorie cu vaporul poate porni de la 440 de euro până la 2900.

O excursie pe apă pornind din Fort Lauderdale, SUA, de pildă, spre Caraibe, costă 447 de euro pentru această perioadă a anului sau 409 euro dacă alegi să te plimbi la începutul lunii martie. Prețul e valabil pentru patru nopți.

O altă linie de croazieră, cu plecare din Bridgetown, Barbados, oferă experiențe de neuitat la prețuri și mai mici. Pentru 7 nopți, un voiaj cu vaporul costă de la 330 până la 450 de euro!

Tatoiu, aventură cu peripeții

Revenind la vacanța Monicăi Tatoiu, aceasta nu a fost lipsită de câteva probleme. Pe 9 ianuarie, antreprenoarea aflată acum la pensie a spus prin ce a fost nevoită să treacă în drumul spre Caraibe.

„Ziua de luni 9.01.2023 o să fie pentru multă vreme definiția coșmarului perfect. Sculați la 5 dimineața pentru un zbor de 2 ore spre Bonaire cu WinAir am ajuns cu jumătate din bagaje la destinație după 12 ore. Întăi ne-au urcat în alt avion fără să verifice boarding pass-ul. Avionul pleca în Saba. Apoi ne-au dat jos și ne-au urcat după 1 oră într-un avion care era închiriat de la altă companie care pleca spre Aruba. Unde ne-au dat jos ne-au trecut prin tot aeroportul unde ne-au confiscat lanternele de scufundări cu care am cutreierat lumea.

Important era că unghiile cucoanelor de la control erau împrumutate dintr-un film cu vampiri. Ne-au urcat în același avion care pleca spre Curacao. Cu 2 ore întârziere. Apoi am intrat în Curacao, ne-am luat bagajele și am intrat din nou în aeroport ca să ne îmbarcăm pentru Bonaire, un zbor de 15 minute .Care a plecat cu 1 oră întârziere pentru că a așteptat 3 boși locali. Și la sosire lipseau 2 bagaje. Când le-am recuperat, unul era rupt”, a povestit Monica Tatoiu pe Facebook, despre coșmarul bagajelor pierdute.

ADVERTISEMENT