Life

Cât curent consumă, de fapt, instalația de brad. Detaliul care poate să facă diferența

Ce instalație de brad trebuie să folosești pentru a nu plăti prea mult la curent. Detaliul care îți va salva portofelul pe timpul iernii
14.12.2023 | 23:28
Cat curent consuma de fapt instalatia de brad Detaliul care poate sa faca diferenta
Cât consumă, de fapt, o banală instalație de brad Sursa foto: Pixabay, Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

În perioada de Crăciun, aproape că nu există locuință în care să nu fie aprinsă măcar o instalație. Românii adoră din plin această perioadă și aproape că uită de grija facturii de curent. Uite cât de mult poți plăti din cauza unei instalații banale de brad.

Ce instalație de brad este mai indicată în perioada sărbătorilor de iarnă

Nu este brad fără măcar o instalație. În perioada Crăciunului, casele românilor sunt decorate cu fel de fel de instalații și leduri luminoase. Uneori, acestea sunt lăsate să funcționeze fără întrerupere, însă acest lucru se vede pe factura de electricitate.

ADVERTISEMENT

Din cauza crizei energetice care este prezentă de ani de zile în România, specialiștii au venit cu o serie de recomandări. Aceștia îi sfătuiesc pe toți să evite clasicele instalații de pom, în ciuda faptului că sunt estetice. În schimb, se poate opta pentru instalațiile cu LED-uri.

Nu mai este niciun secret faptul că frumusețea bradului este pusă în valoare de instalație. Deși decorațiunile sunt mereu speciale, instalația este cea care le scoate în evidență.

ADVERTISEMENT

Astfel, apare întrebarea care îi macină pe mulți români în perioada sărbătorilor de iarnă. Și anume, cât de mult poate să consume o instalație dacă este lăsată în priză non-stop.

Cum poți evita să nu plătești factura dublă la curent

Răspunsul este unul foarte simplu. Consumul diferă, așa cum era de așteptat, în funcție de tipul de instalație, de numărul de becuri și de modelul lor. Consumul este diferit la instalațiile cu becuri clasice, fața de cel al instalațiilor cu LED-uri.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să știe persoanele care optează pentru instalație cu becuri este faptul că aceasta consumă foarte mult curent. De exemplu, dacă este lăsată non-stop în priză timp de două săptămâni, în preajma sărbătorilor, aceasta ar putea înregistrat un consum cât pentru toată locuința.

Așadar, nu ar trebui să va mire dacă factura la curent vine dublu decât de obicei. Tocmai de aceea, se recomandă ca instalația să fie pornită cât mai puțin și nu în continuu.

ADVERTISEMENT

La polul opus se află instalația LED, care este mult mai eficientă din punct de vedere al consumului de energie. Și, totuși, nici aceasta nu trebuie lăsată aprinsă prea mult timp. Specialiștii recomandă pentru ea o durată de funcționare de maxim 10 ore.

De asemenea, pentru a evita situațiile neplăcute, trebuie să fiți foarte atenți la calitatea instalației. Deși este mult mai tentant să plătiți puțin pentru ea, unele instalații pot fi adevărate bombe cu ceas pentru locuința dumneavoastră.

ADVERTISEMENT
Tags: