Life

Cât de des e bine să mănânci mici, de fapt. Regula de aur a medicului Vlad Ciurea

Cât de des e bine să mănânci mici, de fapt? Medicul Vlad Ciurea spune că deși acest preparat e delicios, e bine să nu facem excese.
18.03.2024 | 09:16
Cat de des e bine sa mananci mici de fapt Regula de aur a medicului Vlad Ciurea
Cât de des e bine să mănânci mici, de fapt. Sursă foto: captură video, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât de des e bine să mănânci mici? Medicul Vlad Ciurea vine cu sfaturi utile pentru un creier sănătos. Unele preparate, deși sunt delicioase, s-ar putea să ne facă mai mult rău decât am fi crezut.

Cât de des e bine să mănânci mici, de fapt

Alimentația corectă joacă un rol esențial în funcționarea organismului nostru. Astfel, este bine să fim atenți la ce consumăm, dar și în ce cantități. În caz contrar, ne putem confrunta cu probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea, spre exemplu, spune că din alimentație vin lucrurile bune de care avem nevoie. De asemenea, există anumite alimente de care creierul se bucură, în timp ce altele s-ar putea să nu îi placă atât de mult. 

„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a explicat medicul Vlad Ciurea într-o emisiune la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Și totuși cât de des e bine să mănânci mici? Micii sunt unul dintre preparatele adorate de români. Sunt perfecți la grătar și de asemenea, sunt o alegere delicioasă pentru multe persoane.

Recomandarea medicului Vlad Ciurea

Chiar și așa, medicul Vlad Ciurea spune că nu sunt o alegere de sănătoasă. Este bine să fim atenți cum alegem să consumăm mici, dar și în ce cantitate, astfel încât să nu ne confruntăm cu alte probleme.

ADVERTISEMENT

Cât de mult rău ne pot face și cât de des îi putem consuma fără griji? Medicul Vlad Ciurea dezvăluie că un consum excesiv de mici poate afecta sănătatea creierului nostru pe termen lung.

Drept urmare, pentru a ne proteja creierul din timp, e nevoie de mai multă atenție când vine vorba de astfel de alimente. Cât de des e bine să mănânci mici, deci?

ADVERTISEMENT

Medicul Vlad spune că recomandat ar fi să îi consumăm de maxim două trei ori pe an. Deși poate fi dificil, în special pentru iubitorii acestui preparat, doar în acest mod ne putem proteja creierul și organismul.

ADVERTISEMENT