Life

Cât de des trebuie să tunzi, de fapt, vârfurile părului. Recomandările unui cunoscut stilist

Un expert a dezvăluit cât de des trebuie tunse, de fapt, vârfurile părului și cum trebuie îngrijit acesta în mod corespunzător.
20.02.2023 | 14:51
Cat de des trebuie sa tunzi de fapt varfurile parului Recomandarile unui cunoscut stilist
Cât de des trebuie tunse vârfurile părului. Sursa foto: Freepik/prostooleh
ADVERTISEMENT

Un celebru hairstylist a explicat cât de des trebuie tunse vârfurile părului. Acestea se despică destul de repede, motiv pentru care femeile cu părul lung trebuie să treacă regulat pe la salonul de coafură.

Când trebuie să tunzi vârfurile părului

Toate femeile, mai ales cele cu părul lung, știu că acesta este destul de greu de întreținut. Vârfurile se despică destul de repede, motiv pentru care părul poate arăta neîngrijit, chiar dacă folosești produse speciale.

ADVERTISEMENT

Experții recomandă ca vârfurile părului să fie tunse regulat pentru ca podoaba capilară să arate cât mai bine. Un cunoscut hairstylist a dezvăluit cât de des ar trebui acestea tăiate, în funcție de cum este fiecare coafură.

Luke Henderson a explicat că perioada la care femeile trebuie să-și tundă vârfurile părului diferă în funcție de tunsoarea pe care o au. De exemplu, vârfurile trebuie tunse o dată la 8 săptămâni, pentru o tunsoare bob.

ADVERTISEMENT

În cazul în care părul este mai scurt de atât, atunci vârfurile pot fi tunse mai rar, o dată la 12 săptămâni, notează spynews.ro. Altfel spus, cu cât părul este mai lung, cu atât vârfurile acestuia trebuie tunse mai des.

Cum se îngrijește corect părul

Nu multe persoane știu că părul necesită o îngrijire corespunzătoare și înainte de a fi tuns, așa că neglijează felul în care arată podoaba capilară. Hairstylist-ul Luke Henderson a oferit câteva sfaturi utile de îngrijire.

ADVERTISEMENT

Unul dintre sfaturile stilistului se referă la spălarea părului înainte de a merge la tuns. Luke Henderson a spus că acest lucru nu trebuie făcut acasă, deoarece persoanele de la salonul de coafură preferă să spele părul înainte de a se ocupa de el.

Mai mult, părul trebuie îngrijit așa cum trebuie mai ales după ce a fost tuns, chiar dacă doar la vârfuri. Părul trebuie să fie spălat cu grijă, fără a face mișcări violente, după cum a mai explicat stilistul, conform sursei menționate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, după spălare e bine să fie aplicată o mască, în funcție de tipul părului. Pentru ca vârfurile să rămână sănătoase cât mai mult timp, trebuie să aplici pe ele și un ulei special. Acesta le va da un aspect proaspăt și strălucitor, în același timp.

ADVERTISEMENT