Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cât de mult se simte absenţa lui Chiricheş la FCSB: “Dawa e o treaptă mai jos fără el!”

FCSB nu se poate baza pe Vlad Chiricheș, fundaș accidentat în duelul cu UTA.
24.09.2023 | 17:23
Cat de mult se simte absenta lui Chiriches la FCSB Dawa e o treapta mai jos fara el
Cât de important este Vlad Chiricheș pentru FCSB. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș, fundașul transferat de FCSB în această vară, s-a accidentat la Arad, într-un duel cu UTA și rămâne indisponibil pentru o perioadă lungă.

Chiricheș: cât de mult se simte absența lui

Absența lui este cu atât mai importantă cu cât Joyskim Dawa a fost suspendat, astfel că Elias Charalambous nu mai are multe variante: Siyabonga, Haruț ori Lixandru ar putea fi folosiți etapele viitoare.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin crede că Dawa joacă mai bine atunci când joacă în pereche cu Vlad Chiricheș deoarece acesta își asumă mai bine riscurile, iar Dawa se poate concentra doar pe jocul defensiv.

În absența lui Chiricheș, Dawa joacă mult mai riscant, fiind predispus astfel să greșească, spune Andrei Vochin. Acesta crede că eliminarea de la meciul cu Hermannstadt se datorează riscului la care se supune.

ADVERTISEMENT

Dawa arată cum arată acum, că nu e Chiricheș lângă el. Când era Chiricheș lângă el, nu dorea să își asume riscuri pentru că riscuri își asumă Chiricheș.

Acum când Chiricheș nu mai joacă, e mai apreciat pentru că îl făcea mai bun pe Dawa, chiar dacă, pentru că își asuma riscuri, mai greșea. Acum își asumă riscurile Dawa.

ADVERTISEMENT

Ngezana am înțeles că a fost menajat pentru că se joacă din trei în trei zile. Ce mai important, să omogenizezi un cuplu de fundaș central sau să ai grijă de unul, să nu urmărească prea tare.

Cred că și obosit, era mai util să joace Ngezana cu Dawa, dacă vrei să faci un cuplu de fundași centrali. Dawa e o treaptă mai joc fără Chiricheș, s-a văzut aseară”, a spus Andrei Vochin, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Vlad Chiricheș s-a transferat la FCSB în această vară, după ce s-a despărțit Cremonese. A jucat șapte meciuri la FCSB, până să se accidenteze la meciul cu UTA, singurul duel pierdut de vicecampioană în acest sezon de SuperLigă. Fotbalistul a fost absent și la ultima campanie a echipei naționale.

HORIA IVANOVICI te așteaptă la FANATIK SUPERLIGA. Alături de invitații lui, dezbate cele mai tari subiecte din fotbalul românesc în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, live pe FANATIK.RO. Reluarea are loc pe Facebook și Youtube, de la ora 17:00.

Andrei Vochin analizează absența lui Vlad Chiricheș

ADVERTISEMENT