Life

Cât de periculos este sucul natural. Adevăratul motiv pentru care acesta te poate îngrășa

Riscurile la care te expui dacă alegi să consumi suc natural în fiecare zi. Efectele mai puțin plăcute ale acestei băuturi pe care nu mulți le știu
18.01.2024 | 08:07
Cat de periculos este sucul natural Adevaratul motiv pentru care acesta te poate ingrasa
De ce îngrașă sucul natural. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Sucul natural este considerat o alternativă mult mai bună decât băuturile carbogazoase. Așa cum îi spune și numele, acesta este  făcut doar din ingrediente 100% naturale, menite să aibă un aport considerabil asupra organismului. Însă, ceea ce nu știe multă lume este faptul că sucul natural poate avea și efecte mai puțin plăcute.

De ce nu este bine să bei suc natural în fiecare zi

Sucul natural este consumat de foarte multe persoane care caută o alternativă mult mai sănătoasă de hidratare. Se spune că este mai bine să bei suc natural decât să îți satisfaci pofta cu băutura carbogazoasă.

ADVERTISEMENT

Însă, există anumite momente în care sucul natural poate avea efecte neașteptate asupra organismului. Unul dintre acestea și, poate și cel mai relevant este acumularea de kilograme în plus.

Foarte multe persoane au observat că, după ce au băut un pahar de suc natural în fiecare zi, acul cântarului a început să arate mai multe kilograme. Deși pare ciudat, consumul zilnic de suc natural influențează greutatea și nu în modul în care ne dorim.

ADVERTISEMENT

Sucul natural este asociat cu creșterea ușoară în greutate. Principala problemă care duce la acumulare de kilograme este cantitatea de suc pe care alegem să o consumăm.

Ce trebuie să faci pentru a te asigura că nu te îngrași

Cercetătorii din domeniul nutriției au tras un semnal de alarmă cu privire la efectele pe care le are consumul de suc natural pe termen lung. Cu cât cantitatea de suc consumată este mai mare, cu atât indicele glicemic va crește și el.

ADVERTISEMENT

Nu multă lume știe, dar sucul natural are un conținut caloric foarte ridicat. Deși este făcut 100% din ingrediente naturale, din conținut lui nu lipsesc zaharurile naturale și carbohidrații. În ciuda faptului că zaharurile sunt naturale, ele tot contribuie la acumularea de kilograme.

Tot zaharurile din sucul natural pot influența și secreția de insulină. Acestea pot face ca indicele glicemic să crească, iar asta favorizează stocarea de grăsime în organism.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, din compoziția sucului natural lipesc fibrele. Absența lor face ca sucul să fie absorbit mult mai rapid de organism, iar senzația de foame să se instaleze mult mai repede.

Tocmai din aceste motive, este foarte important să consumăm fructele în starea lor natural. În acest fel, asigurăm organismului aportul de nutrienți pentru a menține greutatea în parametri ei optimi.

ADVERTISEMENT
Tags: