Pâinea este unul dintre cele mai consumate alimente în rândul românilor. Deși știm cu toții că nu este deloc recomandat să exagerăm cu cantitatea de pâine, uneori, aceasta este extrem de gustoasă. Pentru că merge cu aproape orice, nu este de mirare că pâinea nu lipsește de pe mesele românilor.
Pâinea este un alimente care nu lipsește din meniul de zi cu zi al românilor. De obicei, alegem să consumăm pâine fie pentru că ne place, fie pentru că senzație de sațietate durează mult mai mult.
În ultima vreme, aproape că nu este persoană care să nu cunoască efectele nocive ale consumului de pâine. Pentru că este inamicul numărul 1 al dietelor, nu este de mirare că multe persoane au renunțat la a o mai consuma.
Renunțarea la pâine nu este deloc un proces simplu, mai ales pentru cei care o consumă zilnic. Cei care taie pâinea din meniu brusc, trebuie să se aștepte la o serie de efecte destul de serioase asupra organismului uman.
În primul rând, atunci când renunți brusc la consumul de pâine, impactul acestei decizii este cel mai vizibil la nivel fizic. Majoritatea celor care nu mai mănâncă pâine slăbesc, iar silueta se conturează diferit.
Renunțarea la pâine va produce efecte și asupra stării tale generale de sănătate. Oricât de mult ți-ar plăcea să savurezi acest aliment, trebuie să știi că îți va fi mult mai bine fără el.
După ce ai tăiat pâinea din meniul de zi cu zi, riscul de a fi expus unor afecțiuni precum hipertensiune arterială scade. Potrivit mai multor studii realizate de specialiști, conținutul ridicat de sodiu pe care îl are pâinea duce la hipertensiune arterială.
Totuși, dacă vrei să consumi pâine, dar să stai departe și de tensiunea arterială, trebuie să știi că există variante mult mai bune. Specialiștii spun că pâinea integrală ajută la reglarea hipertensiunii arteriale.
Dacă nu vrei să consumi nici pâine integrală, atunci poți opta pentru orez brun, orez sălbatic, quinoa sau orz. Toate aceste variante sunt alternative mai bune și au un conținut mult mai scăzut de sodiu.
Surprinzător sau nu, pâinea influențează foarte mult și nivelul de zahăr din organism. În funcție de tipul de pâine pe care îl consumi, glicemia ta poate fi una scăzută sau una ridicată. De exemplu, pâinea albă face ca nivelul de zahăr din organism să crească. În schimb, pâinea integrală are un impact mult mai stabil asupra glicemiei.
Efectul cel mai vizibil și poate cel mai dorit de toți este topirea unor kilograme în plus. Explicația este una foarte simplă. Atunci când renunți la pâine, nivelul de calorii se reduce și, prin urmare, topești surplusul de kilograme.
Renunțarea la consumul de pâine poate avea și efecte negative. Poate că nu mulți știu, dar atunci când nu mai consumi pâine, nu mai ai la fel de multă energie .