News

Cât plătește statul pentru chiriile guvernanților! Zeci de mii de lei în plafonul maxim

17.03.2021 | 15:07
Cat plateste statul pentru chiriile guvernantilor Zeci de mii de lei in plafonul maxim
Premierul Florin Cîțu are pe masă un proiect de hotărâre pentru chiriile demnitarilor. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cât plătește statul pentru chiriile guvernanților! Concret, pe ordinea de zi a ședinței Executivului condus de Florin Cîțu se află un proiect de hotărâre care stabileşte decontarea cheltuielilor de cazare pentru miniştri, secretari de stat şi miniştri delegaţi care folosesc locuinţele administrate de RA-APPS.

Sumele stipulate sunt unele amețitoare. Astfel, chiria demnitarilor poate să ajungă lunar și la 4.583 de lei, bani care vor fi plătiţi de statul român.

ADVERTISEMENT

Mai exact, din bani publici vor fi decontate cheltuieli de cazare de până la 55.000 de lei pe an pentru anumite categorii de politicieni.

Cât plătește statul pentru chiriile demnitarilor!

Miniștrii, inclusiv persoanele care ocupă funcții asimilate celei de ministru, precum și miniștrii delegați, care nu dețin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinația de locuințe în municipiul București, beneficiază, pe durata mandatului, în limita unui plafon maxim anual de 55.000 lei.

ADVERTISEMENT

Banii sunt destinați decontarării cheltuielilor de cazare pentru folosința imobilelor cu destinația de locuință de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea Regiei Autonome “Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”.

Sursa foto – facebook

De asemenea, actul normativ aflat pe masa Guvernului prevede aceeași sumă și pentru decontarea cheltuielilor de cazare pentru locuinţele aflate în proprietatea RA-APPS şi propuse în vederea vânzării pentru persoanele care au funcţia de vicepremier şi care nu deţin o proprietate în Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Interesant este că 55 000 de lei anual, adică 4583 lunar primesc și cei care se află în fruntea instituţiilor publice şi înalţii funcţionari publici, dar care nu au o proprietate în cel mai mare oraș al țării, oraș în care își desfășoară și activitatea.

Câți bani plătește statul pentru chiria secretarilor de stat

Secretarii de stat și persoanele care ocupă funcții asimilate celei de secretar de stat, care nu dețin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinația de locuințe în municipiul București, beneficiază, pe o perioadă de 3 luni de la data numirii în funcție, în limita unui plafon maxim, aferent acestei perioade, de 14.000 lei.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – hepta.ro

Și în acest caz, banii mergi direct la decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosința imobilelor cu destinația de locuință de serviciu din fondul locativ aflat în administrarea Regiei Autonome “Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”. Vezi AICI întregul proiect de hotărâre aflat pe masa premierului Florin Cîțu.

De remarcat că sumele pe care șeful Executivului trebuie să le aprobe nu diferă deloc față de cele plătite în anul anterior.

ADVERTISEMENT
Tags:
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama...
Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Exclusiv: Cu cine l-a înlocuit Simona Halep pe Toni Iuruc. Tenismena, surprinsă în...
Exclusiv: Cu cine l-a înlocuit Simona Halep pe Toni Iuruc. Tenismena, surprinsă în fapt
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie