Life

Cât timp figurezi în Biroul de Credit? După ce perioadă se şterg, de fapt, datoriile

Cât timp figurezi în Biroul de Credit după ce ai luat un împrumut. Care este perioadă reală în care se șterg datoriile, de fapt.
28.10.2023 | 19:00
Cat timp figurezi in Biroul de Credit Dupa ce perioada se sterg de fapt datoriile
Cât timp figurezi în Biroul de Credit? După ce perioadă se şterg, de fapt, datoriile. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât timp figurezi în Biroul de Credit și după ce perioadă se șterg datoriile unei persoane, de fapt.

Cât timp figurezi în Biroul de Credit?

Persoanele care apar în Biroul de Credit sunt cele care au solicitat un împrumut. Tot aici apar și cei care sunt codebitori pentru alte persoane.

ADVERTISEMENT

Baza de date a Biroului de Credit se actualizează o dată la patru ani. Aceasta este și perioada în care datoriile tale vor dispărea.

Datele înscrise la Biroul de Credit rămân așadar în baza de date pentru o perioadă mai lungă. Trebuie să știi că aceste date te pot afecta în relația cu băncile în cazul în care vrei să accesezi un nou împrumut.

ADVERTISEMENT

Această cifră de la Biroul de Credit este importantă pentru că de ea depinde dacă ți se va acorda sau nu împrumutul. Pe scurt, ea te poate trage în jos.

Dacă ai un istoric negativ și restanțe trebuie să aștepți patru ani până când acestea se vor șterge. Desigur, situația este una mai specială dacă este vorba despre o greșeală și poți cere urgentarea actualizării listei.

ADVERTISEMENT

Ce date apar în baza de date a Biroului de Credit

Vestea bună este că în baza de date de la Biroul de Credit se află și informațiile negative dar și cele pozitive despre creditele achitate deja.

Scorul de credit pe care îl deține o persoană este primul lucru la care se uită o bancă atunci când respectivul aplică pentru obținerea unui credit. Cel mai mic scor este 300.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare scor pe care poți să îl ai pentru că nu ai întârziat niciodată cu plata ratelor este 800. Scorul de credit scade foarte mult atunci când întârzii cu plata ratelor.

Dacă ai vrea ca datele din Biroul de Credit să fie șterse mai repede trebuie să soliciți acest lucru la instituția la care ai cerut creditul. Adică trebuie să mergi la bănci și diferite instituții financiare nebancare, nu la Biroul de Credit în sine.

ADVERTISEMENT