Life

Cât timp se ține carnea de porc la cuptor să fie gătită perfect. Care este temperatura ideală

Cât timp se ține carnea de porc la cuptor să fie gătită perfect. Are o temperatură anume la care trebuie gătită ca să iasă bună de fiecare dată.
18.08.2023 | 00:27
Cat timp se tine carnea de porc la cuptor sa fie gatita perfect Care este temperatura ideala
Cât timp se ține carnea de porc la cuptor. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât timp se ține carnea de porc la cuptor să fie gătită perfect. Trebuie să ții cont și de temperatura ideală pentru a-ți ieși bună.

Cât timp se ține carnea de porc la cuptor

Timpul necesar pentru a găti carnea de porc la cuptor depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipul de carne, grosimea bucății, temperatura cuptorului și preferințele personale în ceea ce privește nivelul de gătire.

ADVERTISEMENT

Pentru bucăți mari, cum ar fi pulpa sau cotletul, timpul de gătire la cuptor poate fi de aproximativ 20-30 de minute la 180°C – 200°C pentru fiecare jumătate de kilogram de carne.

Verificarea temperaturii interne cu un termometru pentru carne este cea mai sigură metodă pentru a determina dacă carnea este gătită corespunzător.

ADVERTISEMENT

Temperatura internă pentru carnea de porc ar trebui să fie de aproximativ 63°C – 70°C pentru carne rare și 70°C – 75°C pentru carne complet gătită. Acesta este și secretul marilor bucătari, care verifică temperatura din interiorul cărnii!

Cum se gătesc alte bucăți de carne de porc

Mușchiul de porc este o bucățică mai subțire, deci gătirea sa va dura mai puțin timp. În general, pentru mușchiul de porc, ar trebui să îl gătiți timp de aproximativ 20-30 de minute la 180°C – 200°C. El este gătit perfect când temperatura internă ajunge la 63°C – 70°C.

ADVERTISEMENT

Pentru costițe, timpul de gătire va fi mai scurt. În general, costițele de porc pot fi gătite în cuptor timp de aproximativ 25-40 de minute la 180°C – 200°C, în funcție de dimensiunea și grosimea lor.

Desigur, gătirea perfectă a cărnii și gustul este dat și de tipul ales. Mai precis, alege mereu carne de porc proaspătă și de înaltă calitate.

ADVERTISEMENT

Alegeți bucăți cu o culoare uniformă și cu o textură fragedă. Grăsimea din carne ar trebui să fie albă sau roz pal.

Un alt truc util în bucătărie este să scoateți carnea din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de a o găti pentru a o lăsa să ajungă la temperatura camerei. Acest lucru ajută la gătirea uniformă.

ADVERTISEMENT
Tags: