Sport

Cât vor absenta Denis Alibec și Florin Tănase după accidentările care i-au privat de prezența la națională. Verdict dur pentru jucătorul lui Al Jazira

Denis Alibec și Florin Tănase ratează ultima acțiune din acest an a naționalei României din cauza unor accidentări, iar cei doi au aflat cât vor absenta.
14.11.2022 | 17:10
Cat vor absenta Denis Alibec si Florin Tanase dupa accidentarile care iau privat de prezenta la nationala Verdict dur pentru jucatorul lui Al Jazira
Denis Alibec și Florin Tănase ratează ultima acțiune din acest an a naționalei României din cauza unor accidentări, iar cei doi au aflat cât vor absenta. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate că sunt șanse foarte mari ca jucătorul de la Al Jazira să nu poată răspunde convocării, după ce a ieșit accidentat din partida cu Al Wahda. În locul său, selecționerul Edi Iordănescu l-a chemat pe Gabriel Paraschiv de la FC Hermannstadt.

Denis Alibec și Florin Tănase, absențe importante din cauza accidentărilor

Echipa națională a României a pierdut două piese importante din ofensivă pentru meciurile amicale cu Slovenia și Moldova prin absențele lui Denis Alibec și Florin Tănase, iar cei doi jucători au aflat cât vor sta departe de teren.

ADVERTISEMENT

Conform gsp.ro, staff-ul medical al primei reprezentative a constatat că atacantul Farului are o ruptură musculară care îl face să lipsească aproximativ trei săptămâni, astfel că s-a renunțat la serviciile sale și în locul său a fost adus Marius Ștefănescu de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

La Florin Tănase lucrurile sunt și mai grave. Fostul căpitan de la FCSB are un ligament afectat și nu va mai putea juca în acest an. Fotbalistul de la Al Jazira va putea reveni pe teren abia peste o lună și jumătate.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu l-a mai pierdut și pe Nicușor Bancu, accidentat în meciul Universității Craiova cu Rapid. FANATIK a anunțat în exclusivitate că fundașul stânga va fi înlocuit la echipa națională chiar de colegul său de la Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu.

România, medie de vârstă scăzută pentru cele două amicale

Selecționerul Edi Iordănescu a anunțat lotul de 26 de jucători pentru meciurile amicale cu Slovenia și Moldova, ultimele din acest an pentru ”tricolori”, iar pe listă se regăsesc mulți debutanți sau jucători care au prins foarte rar o convocare.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se datorează faptului că, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, peste 10 jucători nu pot onora convocările din diverse motive: accidentări sau nu au primit acordul cluburilor, nefiind dată oficială FIFA.

Dintre cei 26 de jucători convocați, 6 sunt eligibili și pentru naționala Under 21, iar 8 se află în fața unui potențial debut la prima reprezentativă. De altfel, media de vârstă a ”tricolorilor” care vor intra de la finalul săptămânii în cantonament este una scăzută, 24,3 ani.

ADVERTISEMENT

Echipa națională a României va întâlni Slovenia într-un meci amical ce va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18:30, pe Cluj Arena. Trei zile mai târziu, de la ora 20:30, pe stadionul Zimbru  din Chișinău, ”tricolorii” vor juca împotriva Moldovei.

ADVERTISEMENT