News

Cătălin Cîrstoiu, conferință de presă după explicaţiile pe care i le-a cerut Marcel Ciolacu. „Nu exclud posibilitatea că sunt în PSD oameni care nu mă plac”. UPDATE

Cătălin Cîrstoiu oferă primele explicații: „Nu am făcut nimic care să imi dea perspectiva că sunt în stare de incompatibilitate”
19.04.2024 | 18:28
Catalin Cirstoiu conferinta de presa dupa explicatiile pe care i lea cerut Marcel Ciolacu Nu exclud posibilitatea ca sunt in PSD oameni care nu ma plac UPDATE
Cătălin Cîrstoiu s-a pliat solicitării lui Marcel Ciolacu / Foto: Facebook, Cătălin Cîrstoiu
ADVERTISEMENT
19-04-2024
16:34

„M-am considerat efectiv hărțuit”

Cătălin Cîrstoiu a spus că expunerea media din ultima perioadă i-a făcut rău în viața personală, în special copilului lui, care a fost ținta fotografilor de presă. Medicul a precizat că nu are de gând să facă nimic în această privință, dar că aceasta a reprezentat o „ingerință” în viața celui mic.

„Cred că expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău în viaţa personală pentru că nu mi se pare normal ca la şcoală, la grădiniţă copilul să fie fotografiat, să existe maşini inscripţionate de presă pe stradă. Nu am de gând să fac niciun demers”, a declarat Cîrstoiu.

„Nu e normal ca oamenii să intre în viaţa mea. Viaţa mea, ca viaţa mea, a devenit bun public, dar nu e normal ca în viaţa copilului meu să existe o astfel de ingerinţă. Eu m-am considerat, nu eu, cât în ceea ce priveşte copilul meu, m-am considerat efectiv hărţuit şi ăsta nu este un lucru admisibil”, a adăugat medicul.

19-04-2024
16:15

„Mandatul a fost și este pe masa coaliției”

Cătălin Cîrstoiu a declarat că, desi a simțit „sprijinul” liderului PSD, Marcel Ciolacu, și al liderului PNL, Nicolae Ciucă, s-a simțit „singur” în precampanie, ulterior devenind „omul negru”.

„Eu nu am intrat în cursa aceasta pentru că m-am trezit într-o dimineață. Am avut o propunere din partea liderilor coaliției. De atunci și până azi mandatul a fost și este pe masa coaliției. Eu am simțit sprijinul lui Marcel Ciolacu și al domnului Nicolae Ciucă, dar recunosc, dar am fost cam singur în precampania asta. Am întâlnit foarte mulți lideri de filiale care m-au înconjurat cu căldură, cu aplomb, însă eu cred că nu poate fi un demers la Primăria Capitalei fără sprijinul coaliției”, a declarat Cârstoiu. 

„Până acum trei săptămâni eram un om respectat, am devenit un fel de omul negru. (…) Părerea mea e că am devenit dintr-un candidat pe locul trei, cum am fost prezentat, o țintă. Nu exclud posibilitatea să fi fost și din PSD oameni care nu mă plac”, a spus medicul.

19-04-2024
15:55

„Pacientul decide unde merge”

Pacientul este cel care decide la ce medic merge și unde merge, a spus Cîrstoiu, în sistemul public sau în sistemul privat

„Legat de consultaţiile de la Anemona Med, mi-am ajutat colegii şi am răspuns şi solicitărilor unor pacienţi care mi-au solicitat expertiza. Rolul meu, de când am terminat facultatea, a fost să tratez oamenii, să le dau o opinie medicală. Dorm liniştit în fiecare seară că mi-am ajutat pacienţii. Pacienţii aleg singuri la ce medic merg, şi aleg în sistemul public şi în spitalul privat”, a declarat medicul

19-04-2024
15:46

Cîrstoiu: „Nu am făcut nimic care să imi dea perspectiva că sunt în stare de incompatibilitate”.

Cătălin Cîrstoiu a declarat, în fața Spitalului Universitar, unde este manager, că „nu am făcut nimic care să imi dea perspectiva că sunt în stare de incompatibilitate”.

„Legat de acuzaţiile de incompatibilitate, opinia mea că nici eu, nici presa, ci doar o instituţie poate emite un raport care să constate acest lucru, adică ANI. Nu am făcut nimic care să îmi dea mie perspectiva că sunt într-o stare de incompatibilitate. Am operat şi în alte spitale publice, la solicitarea colegilor mei. Am operat şi în Republica Moldova. Am oferit opiniile mele medicale şi în alte spitale private când mi s-a solicitat acest lucru. Am răspuns oricărui apel telefonic. Mi-am spus opiniile, mi-am ajutat colegii.

Nu fac o chirurgie uşoară, fac o chirurgie complicată. Mă ocup de tumori osoase, de cancere osoase, schimbarea protezelor. Nu e un domeniu accesibil oricui. Am făcut orice pentru a-mi ajuta pacienţii şi colegii”, a declarat medicul.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului, organizează vineri, conferința de presă care i-a fost cerută de premierul Marcel Ciolacu pentru a lămuri acuzațiile de incompatiblitate ce i se aduc.

Conferință în fața Spitalului Universitar

Cătălin Cîrstoiu, candidatul Coaliției la Primăria Capitalei, ține, vineri, o conferință de presă în care ar urma să facă lumină în legătură cu acuzațiile de incompatibilitate ce i se aduc.

ADVERTISEMENT

Conferința va avea loc la ora 18.30, în fața Spitalului Universitar de Urgență București, unde este manager. Medicul urmează să-și înregistreze oficial candidatura, luni, la Biroul Electoral Municipal.

Cătălin Cîrstoiu face această conferință după ce premierul Marcel Ciolacu i-a cerut să lămurească public acuzațiile ce i se aduc, altfel „nu putem marge mai departe”, a spus acesta. Vineri, Marcel Ciolacu a reiterat solicitarea către medic.

ADVERTISEMENT

Somat de Marcel Ciolacu

„Eu nu îi cer nimănui să se retragă sau să nu se retragă. Având o experienţă, spun eu, mai mare decât domnul Cîrstoiu, eu i-am făcut o recomandare, şi direct şi prin intermediul dvs, de câte ori m-aţi întrebat. Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă să ţină o conferinţă de presă, aşa cum am convenit cu domnia sa şi cu preşedintele Nicolae Ciucă, şi să explice toate aspectele apărute în spaţiul public”, a spus Ciolacu.

„Nu vom putea merge înainte până nu se va întâmpla acest lucru, până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliţiei.

ADVERTISEMENT

Acest lucru l-am convenit împreună cu Nicolae Ciucă şi cu medicul Cătălin Cîrstoiu. Repet, domnul Cîrstoiu trebuie să iasă în spaţiul public şi să explice toate aspectele, astfel nu vom putea merge mai departe”, a precizat liderul social-democraților.