News

Cătălin Denciu a fost externat. Medicul erou de la Piatra Neamț a ajuns acasă înainte de Paște

07.05.2021 | 14:04
Catalin Denciu a fost externat Medicul erou de la Piatra Neamt a ajuns acasa inainte de Paste
ADVERTISEMENT

Cătălin Denciu a fost externat. Medicul erou de la Piatra Neamț a ajuns acasă înainte de Paște, după aproximativ șase luni de la internarea în unitatea medicală din Belgia.

Cătălin Denciu a suferit arsuri grave în timpul incendiului care a distrus secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului din Piatra Neamț. El a salvat viețile mai multor pacienți, timp în care echipamentul de protecție i-a fost cuprins de flăcări.

ADVERTISEMENT

Medicul a fost transportat cu un avion la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia. Din cauza severității rănilor suferite, doctorii belgieni i-au indus coma.

Cătălin Denciu a fost externat. Medicul erou de la Piatra Neamț a ajuns acasă înainte de Paște

Cătălin Denciu s-a întors acasă, alături de soția sa, înainte de Paște, potrivit unor apropiați ai celor noi, anunță Ziare.com. Cei doi au petrecut aproximativ șase luni în Belgia.

ADVERTISEMENT

Alina Denciu a fost alături de soțul ei pe toată perioada recuperării sale. Femeia a locuit într-o cameră destinată personalului militar din spital și a urmat cursuri îngrijire și de reabilitare pentru a putea să-l ajute să se recupereze.

Medicul de la Piatra Neamț a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, majoritatea de gradul II și III. El a petrecut trei săptămâni în comă indusă și a părăsit secția de Anestezie și Terapie Intensivă abia în luna ianuarie.

ADVERTISEMENT

A urmat o perioadă dificilă, în care medicul erou s-a luptat pentru a-și recupera mobilitatea membrelor. Într-un interviu acordat presei belgiene, doctorul povestea că depune eforturi intense pentru a reveni la o viață normală.

La 48 de ani, Cătălin Denciu este cunoscut de o lume întreagă. După ce a reușit să salveze pacienții intubați din flăcări, cu prețul propriei sănătăți, el a fost desemnat cetățean de onoare al orașului Piatra Neamț. Totodată, medicul  a fost declarat „Eroul Anului 2020” în Belgia.

ADVERTISEMENT

Totuși, lupta pentru recuperare nu s-a terminat. Potrivit sursei citate mai sus, după o vacanță petrecută în România, soții Denciu se vor întoarce în Belgia, pentru a continua tratamentul. Doctorul va merge la Spitalul Sfântul Luca din Belgia, unitate sanitară unde a lucrat ca anestezist, înainte să revină în țară la Spitalulul din Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT