News

Drulă spune cine se află în spatele deciziei BEC „E atât de speriat încât nu vrea să ne lase să candidăm”

Drulă spune cine se află „în spatele mașinațiunilor” deciziei BEC. „Visul lui e să ajungă în turul doi și să câștige în stilul Vadim”
18.03.2024 | 22:18
Drula spune cine se afla in spatele deciziei BEC E atat de speriat incat nu vrea sa ne lase sa candidam
Liderul USR, Cătălin Drulă, acuză PSD și pe Marcel Ciolacu după decizia BEC / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cătălin Drulă, liderul USR, a declarat, luni, după ce Biroul Electoral Central a respins constituirea Alianței Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei), că premierul Marcel Ciolacu se află „în spatele mașinațiunilor”.

ÎCCJ dezbate marți contestația ADU

După ce Biroul Electoral Central (BEC) a respins constituirea Alianței Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei), Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat că PSD și premierul Marcel Ciolacu se află în spatele deciziei BEC.

ADVERTISEMENT

Marți, Înalta Curte de Casație și Justiție va lua în dezbatere contestația depusă de ADU împotriva deciziei BEC de a respinge protocolul de constituire a Alianței Dreapta Unită, la cererea PSD.

„Să ne uităm la o situație identică -USR și PLUS s-au găsit în aceeași situație, în registrul partidelor încă nu era înscris deși trecuseră doi ani nici Barna, nici Cioloș. Atunci BEC ne-a respins alianța și Înalta Curte a decis casarea decizie. Această condiție în acel registru al partidelor, m-am uitat la toate partidele, de altfel dacă-mi permiteți un fapt divers, Marcel Ciolacu fusese ales în august, nu era în registru, era Dăncilă.

ADVERTISEMENT

Ar trebui reparat, să apară președinții imediat. ICCJ a reținut trei lucruri- că e ilegal ca BEC să ceară acest lucru, doi că e suficient actul de voință al organelor de conducere – îl aveam în 2019 și Eugen Tomac cu PMP îl au acum și trei că admiterea în primă instanță, tribunalul a admis Tomac ca președinte”, a spus Cătălin Drulă la Digi 24.

„În spatele mașinațiunilor e Ciolacu”

Președintele USR a declarat a denunțat „mașinațiuni în justiție” și că în spatele acestora se află liderul social-democrat Marcel Ciolacu, care este „speriat” de alianța dreptei și de aceea nu-i lasă să candideze.

ADVERTISEMENT

„Din cauza unor mașinațiuni în justiție, vă spun că domnul Diaconescu a venit inclusiv cu intervenienți cu sediu în Australia. ICCJ al treilea argument a constatat că decizia prime instanțe, avem o speță identică din informațiile mele la BEC-ul acesta. Acest domn e reprezentantul PSD în BEC și a cerut respingerea Alianței Dreapta Unită.

Din informațiile mele cel puțin un judecător la ICCJ a spus că aceste spețe sunt identice. A început o agitație teribilă a domnului Greblă, președintele AEP, pesedist numit în multe funcții. El e doar o unealtă, în spatele mașinațiunilor e Marcel Ciolacu care e atât de speriat de noi că nu vrea să ne lase să candidăm”, a spus Drulă.

ADVERTISEMENT

Liderul USR a mai spus că doar dreapta poate „salva” România de „jocurile” lui Ciolacu și ale  stângii comasate. „Singurii care pot să salveze românia de jocurile lui suntem noi. Visul lui e să ajungă în turul doi cu reprezentantul unui partid extremist și să câștige în stilul Vadim. Se naște un val pentru această alianță pentru alternativă pentru stânga comasată, pentru partidul comasat român. Unii oameni poate sunt mulțumiți, dar sondajele pe care le avem ne arată o nemulțumire grozavă. Se uită la noi și văd ce alternativă reprezentăm. În ședințele restrânse ei tremură de frica noastră”, a spus liderul USR.

 

ADVERTISEMENT